O bază de tratament cu ape minerale va fi construită la Vizantea-Livezi, județul Vrancea, în urma unui proiect de peste 37 de milioane de lei, derulat de Compania Națională de Investiții

O bază de tratament cu ape minerale va fi construită la Vizantea-Livezi, județul Vrancea, în urma unui proiect de peste 37 de milioane de lei, derulat de Compania Națională de Investiții
Profit.ro
Profit.ro
scris 9 aug 2020

O bază de tratament cu ape minerale va fi construită în comuna Vizantea-Livezi din județul Vrancea, în urma unui proiect în valoare de peste 37 de milioane de lei, derulat de Compania Națională de Investiții. Baza va include, între altele, săli pentru balneoterapie, electroterapie, fizioterapie, dar și o piscină exterioară pentru agrement, și va avea circa 460 de locuri de cazare, din care 400 pentru tratament.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

”Ministrul lucrărilor publice, dezvoltării și administrației, Ion Ștefan, a semnat, astăzi, 9 august a.c., în comuna Vizantea-Livezi (jud. Vrancea), ordinul pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investiții ”Construire bază de tratament” în satul Vizantea-Mănăstirească din comuna Vizantea-Livezi. Proiectul, în valoare de 37.516.152,49 lei, va fi realizat prin subprogramul ”Alte obiective de interes public sau social în domeniul construcțiilor” din cadrul Programului național de construcții de interes public sau social (PNCIPS), derulat de Compania Națională de Investiții, instituție aflată sub autoritatea Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației (MLPDA)”, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Lucrărilor Publice.

Conform proiectului, baza de tratament de la Vizantea-Livezi va beneficia de o clădire cu săli destinate tratamentului balneo, săli de electroterapie, fizioterapie, băi la cadă, piscină interioară, cu un cupaj de ape minerale, atât pentru agrement, cât și pentru kinetoterapie, restaurant, spații de cazare, piscină exterioară de agrement și tratament, vestiare, toalete etc.

Baza de tratament va avea o capacitate de cazare de circa 400 de locuri pentru tratament și aproximativ 60 de locuri de cazare.

Ryanair refuză să respecte măsurile de combatere a coronavirusului, Italia amenință compania cu suspendarea zborurilor CITEȘTE ȘI Ryanair refuză să respecte măsurile de combatere a coronavirusului, Italia amenință compania cu suspendarea zborurilor

Durata de realizare a investiției este de 26 de luni, dintre care 24 de luni sunt pentru execuție și 2 luni - pentru proiectare.

Proiectul a fost realizat în colaborare cu Direcția de Sănătate Publică Vrancea și Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Vrancea, pentru a fi autorizat de Ministerul Muncii și Protecției Sociale și Ministerul Sănătății, astfel încât pacienții să poată beneficia de proceduri și în baza unor bilete de tratament.

”MLPDA, prin CNI, susține investițiile pentru revitalizarea turismului balneo. Localitatea Vizantea-Livezi are acest proiect de reconstrucție a vechii stațiuni, de mulți ani. Cred că vrâncenii, ca, de altfel, toți românii, au nevoie de aceste stațiuni, pentru tratament și relaxare, așa cum și localitățile care beneficiază de aceste bogății naturale, în ape cu proprietăți curative, să le poată exploata pentru o creștere economică și un trai mai bun pentru localnici. În calitate de ministru al lucrărilor publice, voi susține necondiționat toate proiectele de dezvoltare a Vrancei, fie că vorbim de proiecte ale administrației publice, ori ale IMM-urilor”, a declarat ministrul Ion Ștefan, citat în comunicat.

Hotelurile din România - rezultate negative record pe fondul restricțiilor din pandemie. Aproape o treime dintre angajați - concediați. Numeroși hotelieri cred că afacerea lor nu va mai supraviețui mai mult de 4 luni CITEȘTE ȘI Hotelurile din România - rezultate negative record pe fondul restricțiilor din pandemie. Aproape o treime dintre angajați - concediați. Numeroși hotelieri cred că afacerea lor nu va mai supraviețui mai mult de 4 luni

În proiect sunt incluse sume și pentru aducerea izvoarelor la locația bazei de tratament, pentru că izvoarele sunt deja amenajate de către administrația publică locală.

”Primăria, în ultimii șase ani, a derulat investiții în reforarea izvoarelor și captarea lor. La momentul de față, primăria este proprietară a terenurilor, dar și a izvoarelor. De asemenea, deține licență de exploatare a apelor de la Agenția Națională de Resurse Minerale, pentru ca apele terapeutice din comuna Vizantea-Livezi să poată fi folosite pentru sănătatea oamenilor, așa cum se întâmpla în urmă cu sute de ani”, a subliniat primarul comunei Vizantea-Livezil Dragoș Ciobotaru.

Satul Vizantea Mănăstirească se află în nord-vestul județului Vrancea, la 7 kilometri de Soveja. Primele efecte tămăduitoare ale apelor minerale de la Vizantea au fost cunoscute de localnici din timpuri îndepărtate, neatestate documentar.

viewscnt
Afla mai multe despre
baza tratament
fizioterapie
piscina