Pensiuni și hoteluri închise de ISU Brașov, din cauza neregulilor legate de prevenirea incendiilor

Pensiuni și hoteluri închise de ISU Brașov, din cauza neregulilor legate de prevenirea incendiilor
Profit.ro
Profit.ro
scris 11 apr 2024

Șapte unități de cazare din municipiul Brașov și stațiunile Predeal, Bran și Râșnov au fost închise de pompieri în urma controalelor desfășurate în primele trei luni ale anului, a anunțat șeful ISU Brașov, col. Iulian Marciu.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Conform acestuia, principalele nereguli constatate la aceste hoteluri sau pensiuni au constat în lipsa detectoarelor de incendii și a instalațiilor de stingere, precum și faptul că, la unele clădiri din lemn au fost construite mai multe etaje decât numărul de nivele prevăzute în autorizația de securitate la incendiu, scrie Agerpres.

Fără plaje private în Grecia: Amenzi de zeci de mii de euro CITEȘTE ȘI Fără plaje private în Grecia: Amenzi de zeci de mii de euro

Șeful ISU Brașov a explicat că activitatea acestor unități turistice a fost suspendată până la reautorizarea respectivelor imobile din punct de vedere al securității la incendiu.

Potrivit sursei citate, în perioada 8 ianuarie – 31 martie, angajații ISU Brașov au efectuat 268 de controale la operatori economici ce activează în domeniul turismului și au fost depistate 1735 de deficiențe, majoritatea (1222) sancționate cu avertisment, iar pentru 424 dintre acestea au fost aplicate amenzi.

Totodată, în perioada premergătoare Paștelui catolic, ISU Brașov a desfășurat controale la bisericile cultelor care au serbat deja această sărbătoare, urmând să fie demarate verificări similare la lăcașele de cult ortodoxe. În cazul primelor lăcașe de cult, au fost depistate nereguli ce au constat, printre altele, în improvizații la instalațiile electrice sau lipsa stingătoarelor pentru incendii.

viewscnt
Afla mai multe despre
isu brașov
pensiuni
hotel