Sectorul turismului din Portugalia a depășit în iulie nivelul de dinaintea pandemiei

Sectorul turismului din Portugalia a depășit în iulie nivelul de dinaintea pandemiei
Profit.ro
Profit.ro
scris 1 sep 2022

Numărul vizitatorilor străini care au sosit luna trecută în Portugalia a depășit nivelul de dinaintea pandemiei, pentru prima dată de când au fost ridicate majoritatea restricțiilor, arată datele publicate de Institutul Național de Statistică (INE), transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

În iulie, peste 1,8 milioane de turiști străini au stat în hotelurile Portugalia, în creștere față de aproximativ 600.000 în perioada similară din 2021, când încă erau în țară unele restricții, și ușor peste nivelul de 1,78 milioane din iulie 2019, care a fost un an record pentru turism. Cei mai mulți turiști străini au venit din Spania (285.900), Marea Britanie și Statele Unite, scrie Agerpres.

Proiect avizat: Încă o zi liberă pentru angajați CITEȘTE ȘI Proiect avizat: Încă o zi liberă pentru angajați

Înainte de pandemie, turismul era responsabil pentru aproape 15% din Produsul Intern Brut al Portugaliei.

În primele șapte luni din 2022, numărul vizitatorilor străini care au sosit în Portugalia s-a situat la 8,1 milioane, cu aproape un milion mai puțini decât în perioada similară din 2019.

Sectorul portughez al turismului se confruntă cu dificultăți, din cauza deficitului de angajați și a creșterii inflației.

viewscnt
Afla mai multe despre
portugalia
turism