Spania investighează Booking.com

Spania investighează Booking.com
Profit.ro
Profit.ro
scris 18 oct 2022

Autoritatea spaniolă de supervizare a concurenței (CNMC) a lansat o investigație asupra platformei de rezervări de spații de cazare online Booking.com, privind posibile practici concurențiale neloiale, care afectează hotelurile și agențiile de turism online rivale din țară, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

Investigația vine în urma plângerilor Asociației Directorilor de Hoteluri din Spania (AEDH) și Asociației Hotelurilor din Madrid, a precizat CNMC. Acestea susțin că site-ul Booking.com a impus condiții inechitabile hotelurilor din Spania și a implementat politici care ar putea duce la efecte de excludere asupra altor agenții de turism online. De asemenea, platforma ar fi exploatat hotelurile spaniole, care sunt dependente financiar de site-ul Booking.com.

FOTO Un avion acoperit cu „piele de rechin” a avut prima cursă transatlantică CITEȘTE ȘI FOTO Un avion acoperit cu „piele de rechin” a avut prima cursă transatlantică

Instituția a găsit "motive rezonabile" pentru a crede că Booking.com (cu sediul în Olanda) a încălcat reglementările antitrust din Spania, precum și articolul 102 din Tratatul de funcționare al UE, care interzice firmelor să abuzeze de poziția dominantă pe piață, scrie Agerpres.

Într-un comunicat, Booking.com a dat asigurări că va coopera cu CNMC în privința investigației, răspunzând la orice întrebare legată de afacerile sale în Spania.

"Ceea ce vrem cu adevărat este ca aceste practici să înceteze", a afirmat președintele AEDH, Manuel Vegas, pentru Reuters.

Autoritatea spaniolă de supervizare a concurenței va investiga cazul în următoarele 18 luni, în care ambele părți își vor prezenta argumentele.

Dacă se ajunge la concluzia că Booking.com a încălcat reglementările antitrust din Spania, s-ar putea confrunta cu o amendă între 100.000 euro și peste zece milioane de euro.

În 2020, Curtea Federală de Justiție din Germania a stabilit că platformele de rezervări, cum ar fi Booking.com, nu pot interzice hotelurilor partenere să ofere prețuri mai scăzute pe propriile lor site-uri.

viewscnt
Afla mai multe despre
booking.com
spania