Starwood a semnat primul acord al unei companii hoteliere americane în Cuba, de la revoluția din 1959

Starwood a semnat primul acord al unei companii hoteliere americane în Cuba, de la revoluția din 1959

Hotel Quinta Avenida

Profit.ro
Profit.ro
scris 20 mar 2016

Starwood Hotels&Resorts Worldwide a devenit duminică prima companie americană care a încheiat un acord în domeniul hotelier cu Cuba după revoluția din 1959, anunțând o investiție de mai multe milioane de dolari pentru renovarea și operarea a trei hoteluri în Havana, cu o zi înainte de vizita președintelui Barack Obama în capitala cubaneză, relatează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Astfel de acorduri sunt interzise, potrivit embargoului economic impus de Statele Unite Cubei, dar Starwood a obținut săptămâna trecută o aprobare specială din partea Trezoreriei americane.

Directorul operațiunilor din America Latină al Starwood, Jorge Giannattasio, a spus că acordurile din Cuba includ ”o investiție de mai multe milioane de dolari pentru aducerea hotelurilor respective la standardele companiei”.

Starwood devine în acest fel prima compania americană care investește o sumă mare de bani în Cuba de când revoluționarii conduși de Fidel Castro au înlăturat un guvern pro-american, pe 1 ianuarie 1959.

FOTO Cum arată în interior Palatul Primăverii, reședința din București a lui Ceaușescu, care va fi transformat în muzeu CITEȘTE ȘI FOTO Cum arată în interior Palatul Primăverii, reședința din București a lui Ceaușescu, care va fi transformat în muzeu

Castro a naționalizat rapid industria turismului și a transformat Habana Hilton în sediul noului guvern, timp de mai multe luni.

Industria cubaneză a turismului a crescut puternic din decembrie 2014, odată cu deschiderea arătată de guvernul american. Numărul vizitatorilor străini a crescut cu 17% în 2015, la un nivel record de 3,5 milioane.

Numărul americanilor care au vizitat Cuba a urcat cu 77%, la 161.000. Cuba anticipează o creștere similară a numărului vizitatorilor americani în acest an, când este programată și reluarea unui serviciu aerian, în pofida faptului că este în viguare încă o interdicție asupra turismului.

Americanii pot călători în Cuba doar pentru 12 situații reglementate.

"Numărul vizitatorilor va crește puternic, după introducerea curselor aeriene directe”, a spus Giannattasio.

Obama a luat în această săptămână noi măsuri de relaxare a restricțiilor impuse Cubei. Americanii nu mai au nevoie de aprobări speciale pentru a călători în Cuba, dar trebuie să își cenzureze singuri activitățile și să păstreze dovezi legate de călătorie, timp de cinci ani.

Președintele Obama a cerut Congresului să elimine ambargoul, dar a întâmpinat opoziția republicanilor, care dețin majoritatea.

Starwood va opera hotelul Hotel Quinta Avenida , sub marca Four Points Sheraton, și hotelul de stat Gran Caribe Inglaterra Hotel sub brandul Luxury Collection.

Totodată, compania a semnat o scrisoare de intenție pentru transformarea renumitului hotel Santa Isabel într-un  membru al Luxury Collection.

Acordul l-ar putea ajuta pe Obama să se folosească de vizita istorică pentru a arăta beneficiile deschiderii occidentale față de Cuba, după zeci de ani de ostilitate.

Starwood, care este ținta a două oferte de preluare, ar putea să nu mai rămână mult timp sub proprietate americană.

Compania chineză Anbang Insurance Group a făcut vineri o ofertă de preluare a Starwood, în valoare de 13 miliarde de dolari, care depășește cu aproape 15% o ofertă în numerar și acțiuni convenită anul trecut cu Marriott International.

Marriott poate să facă o contraofertă până pe 28 martie.

Giannattasio a refuzat să comenteze.

Sursa: News.ro

viewscnt
Afla mai multe despre
cuba
starwood hotels
sheraton
embargou cuba