VIDEO Petrecăreții din Veneția se bucură de ultimul carnaval înainte de taxa impusă turiștilor de o zi

VIDEO Petrecăreții din Veneția se bucură de ultimul carnaval înainte de taxa impusă turiștilor de o zi
Profit.ro
Profit.ro
scris 31 ian 2024

Sute de mii de vizitatori ai Carnavalului de la Veneția se bucură de ceea ce ar putea fi ultimul an de acces gratuit pentru excursioniștii de o zi în istoricul oraș italian construit într-o lagună, înainte de intrarea în vigoare a unei taxe mult discutate, ce a fost adoptată pentru a încerca să se limiteze numărul de vizitatori, informează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Carnavalul de la Veneția, care își are originile în Evul Mediu, este cunoscut pentru măștile tradiționale distinctive purtate de participanți și pentru o serie de evenimente culturale găzduite de unul dintre cele mai vizitate orașe din Italia, scrie Agerpres.

Novo Nordisk atinge valoarea de piață de 500 de miliarde de dolari CITEȘTE ȘI Novo Nordisk atinge valoarea de piață de 500 de miliarde de dolari

Ediția sa din acest an include peste 50 de show-uri programate între 27 ianuarie și 13 februarie. În 2023, Carnavalul venețian a generat 2 milioane de înnoptări în spații de cazare locale și o cifră de afaceri de 3 miliarde de euro, potrivit datelor transmise de asociația artizanilor italieni CNA.

Veneția, cu canalele sale pitorești și siturile sale renascentiste, se luptă de mulți ani cu efectele turismului de masă și a introdus un sistem experimental care va intra în vigoare începând cu 25 aprilie pentru a încerca să limiteze numărul tot mai mare al turiștilor de o zi.

"Este pentru prima dată când am venit aici în luna ianuarie și nu-mi vine să cred cât de mare este aglomerația, așadar, dacă oamenii vor trebui să înceapă să plătească, atunci cred că este un lucru corect", a declarat Lin Keer, din Marea Britanie.

Simone Venturini, directorul pentru turism din consiliul municipal al Veneției, a spus că cele 29 de zile experimentale alese pentru schema de plată din acest an ar fi trebuit să înregistreze, în mod normal, un volum foarte mare de turiști.

Nou avertisment, explozie a accidentelor rutiere. România s-a transformat în Țara accidentului la minut, dublul Ungariei și Cehiei CITEȘTE ȘI Nou avertisment, explozie a accidentelor rutiere. România s-a transformat în Țara accidentului la minut, dublul Ungariei și Cehiei

"Această măsură va avea un efect dublu, mai întâi de comunicare, pentru că va transmite lumii întregi că nu este recomandat să se planifice o vizită în acele zile. Și, în același timp, va sprijini ideea unei mai bune organizări a fluxurilor de turiști", a adăugat el.

Patru mii de vizitatori și-au rezervat deja sejururi la Veneția prin intermediul aplicației oficiale pentru cele 29 de zile, a mai spus Simone Venturini.

Nu vor exista bariere sau turnicheți, dar oficialii locali vor efectua controale periodice la punctele de intrare în insulele care formează orașul italian. Turiștii care nu vor plăti taxa de 5 euro vor fi amendați cu sume cuprinse între 50 de euro și 500 de euro.

Deși localnicii sunt exceptați de la această taxă, unii dintre ei sunt îngrijorați că noile reglementări ar putea complica lucrurile.

"Poate fi o problemă pentru toți aceia care locuiesc chiar lângă Veneția și au nevoie să vină aici, poate pentru a-și vizita părinții", a declarat Filippo, un localnic care a refuzat să își dezvăluie numele de familie.

"Cei care locuiesc în apropiere trebuie să își facă rezervări. Nu vor plăti, dar e puțin cam complicat", a adăugat el. 

viewscnt
Afla mai multe despre
veneția
taxa