Vola.ro - concentrare pe extinderea în piețele internaționale, o expansiune care a început cu Bulgaria

Vola.ro - concentrare pe extinderea în piețele internaționale, o expansiune care a început cu Bulgaria
Profit.ro
Profit.ro
scris 14 feb 2024

2023 a fost un an bun pentru grupul din care face parte Vola.ro, în ciuda provocărilor industriei, dar și a schimbărilor socio-economice, care s-au făcut simțite în planurile și bugetele de călătorie ale românilor. Întârzierile sau anulările de zboruri, inflația în creștere, conflictele armate din zona Orientului Mijlociu se numără printre evenimentele marcante din ultimul an, care au pus la încercare industria turismului.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În tot acest context, românii au continuat să călătorească și au învățat să se adapteze la schimbările din piață. 

Telerenta anunță investiții de 3 milioane de euro și vizează extinderea în Polonia CITEȘTE ȘI Telerenta anunță investiții de 3 milioane de euro și vizează extinderea în Polonia

Grupul din care face parte și Vola.ro a încheiat anul 2023 raportând tranzacții intermediate în valoare de peste 100 de milioane de euro, cu 11% mai mult decât în 2022, o dovadă în plus a faptului că industria continuă să crească și că românii își doresc să călătorească în continuare, adaptându-se la noile contexte. De altfel, cifra de afaceri a grupului în 2023 este de 18.8 milioane de euro, o creștere de 11% față de 2022, iar EBITDA a atins valoarea de 6.2 milioane de euro, reprezentând 33% din total cifra de afaceri, conform datelor anunțate de companie.

2023 a însemnat pentru Vola.ro și extindere în afara granițelor țării. Concret, Vola.ro a intrat pe piața din Bulgaria, sub brandul Vola.bg, aceasta fiind prima etapă din strategia de extindere la nivel internațional.

Totodată, Vola.ro a deschis cinci birouri fizice în principalele aeroporturi din România, în care agenții Vola.ro oferă consultanță și sprijin clienților companiei. Acest proiect a început cu biroul din aeroportul Otopeni, București, urmând patru birouri noi în aeroporturile din Timișoara, Bacău, Iași și Cluj-Napoca.

În ianuarie 2024, Vola.ro a vândut cu 33% mai multe bilete decât în aceeași perioadă a lui 2023, conform datelor emise de companie.

În următoarea perioadă, Vola.ro se va concentra în special pe extinderea pe piețele internaționale, o expansiune care a început deja în 2023, cu Vola.bg, și care va continua pe tot parcursul lui 2024 și nu numai. 

viewscnt
Afla mai multe despre
vola.ro
bilete de avion