Un antreprenor decedat și-a lăsat compania angajaților, prin testament. ”Îi păsa să-i răsplătească pe cei pe care îi considera merituoși”

Un antreprenor decedat și-a lăsat compania angajaților, prin testament. ”Îi păsa să-i răsplătească pe cei pe care îi considera merituoși”
Profit.ro
Profit.ro
scris 6 mai 2024

Un antreprenor vinicol din provincia Udine, din nord estul Italiei, a murit și și-a lăsat compania angajaților săi, relatează La Reppublica.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
20 mai - Eveniment News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

Piero Pittaro, care a decedat pe 26 martie la vârsta de 89 de ani, i-a numit moștenitori prin testament pe cei 9 angajați care i-au fost alături de mai mulți ani, arată G4Media.

Industria românească pare că își revine. Indicele PMI trece prima oară în zona de expansiune CITEȘTE ȘI Industria românească pare că își revine. Indicele PMI trece prima oară în zona de expansiune

Omul de afaceri a murit la vârsta de 89 de ani, iar zilele trecute a fost deschis testamentul. Piero Pittaro, antreprenorul care a fondat „Vigneti Pittaro” în localitatea Codroipo, la începutul anilor ’70, a lăsat compania, cu cele 85 de hectare de viță-de-vie, care produce 300.000 de sticle pe an, celor 9 angajați care i-au fost alături de-a lungul timpului și care, împreună cu el, au contribuit la exportul numelui din Statele Unite până în Singapore.

„Așa era el: îi păsa să-i răsplătească pe cei pe care îi considera merituoși și îi plăcea să transmită mai departe frumusețea și perfecțiunea produselor noastre”, spune Stefano Trinco, oenologul și mâna sa dreaptă.

FOTO UiPath a recrutat un nou expert redutabil, veteran Microsoft și director Meta (Facebook). Îi va raporta direct lui Daniel Dines și va conduce toate echipele de ingineri ale companiei CITEȘTE ȘI FOTO UiPath a recrutat un nou expert redutabil, veteran Microsoft și director Meta (Facebook). Îi va raporta direct lui Daniel Dines și va conduce toate echipele de ingineri ale companiei

”Nu aveam nicio idee că plănuia să ne lase un dar atât de prețios, dar repeta deseori că doar noi putem continua să facem ceea ce am lucrat împreună atât de mult timp”, spune Trinco.

Acesta, care i-a fost alături timp de peste 40 de ani, preia acum moștenirea împreună cu expertul agricol, contabilul, vânzătorul, administratorul podgoriei și muncitorii, dintre care trei sunt deja pensionați, care au contribuit la scrierea istoriei vinăriei.

A fost inventat plasticul care se autodistruge. Producția la scară industrială, următorul pas CITEȘTE ȘI A fost inventat plasticul care se autodistruge. Producția la scară industrială, următorul pas

Birocrația dictează că, pentru a face acest lucru, trebuie înființată o nouă companie. Marca va rămâne aceeași ca întotdeauna.

Pittaro a fost, de asemenea, primar al orașului Bertiolo, între 1978 și 1983, precum și președintele unei asociații vinicole din provincie.

viewscnt
Afla mai multe despre
companie
testament
angajati