Bulgarii au cea mai mică speranță de viață din UE

Bulgarii au cea mai mică speranță de viață din UE
Profit.ro
Profit.ro
scris 10 mai 2024

Bulgaria are cea mai scurtă speranță de viață dintre țările Uniunii Europene și din Balcani, arată datele Eurostat și ale Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE), citate de publicația Trud.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

În 2023, în medie la nivel european speranța de viață este de 81 de ani, dar în Bulgaria este cu aproximativ 5 ani mai puțin, adică până la 75 de ani și opt luni, arată Rador.

MedLife își majorează profitul net la T1 cu peste 50% CITEȘTE ȘI MedLife își majorează profitul net la T1 cu peste 50%

Cea mai longevivă populație este în Liechtenstein – acolo se trăiește în medie până la 84 de ani și opt luni. 

În Grecia, speranța medie de viață este de 81 de ani și șase luni, iar în România – de 76 de ani și șase luni, adică cu aproape un an mai mult decât în Bulgaria. În Serbia și Macedonia de Nord, speranța medie de viață este de peste 76 de ani, iar în Turcia – aproximativ 78 de ani.

Potrivit Institutului Național de Statistică (INS) de la Sofia, nord-vestul Bulgariei are cea mai mare rată a mortalității, bărbații trăind mai puțin decât femeile. Potrivit datelor din statistică, Vidin este printre zonele cu cea mai rapidă depopulare.

„Dacă facem o comparație cu alte țări – cele care sunt în afara UE, se va dovedi că oamenii din Cuba și Nicaragua au o speranță medie de viață mai mare decât în Bulgaria”, a explicat prof. Spas Tașev de la Institutul de Cercetarea a Omului și Populației din cadrul Academiei Bulgare de Științe.

viewscnt
Afla mai multe despre
bulgaria
ue