Centrala nucleară de la Zaporojie din Ucraina a fost reconectată la rețeaua de electricitate, anunță AIEA

Centrala nucleară de la Zaporojie din Ucraina a fost reconectată la rețeaua de electricitate, anunță AIEA
Profit.ro
Profit.ro
scris 10 oct 2022

Centrala nucleară de la Zaporojie din Ucraina a fost reconectată la rețeaua de electricitate, a anunțat, duminică, Agenția Internațională pentru Energie Atomică (AIEA), care a numit conexiunea o „eliberare temporară dintr-o situație încă de nesuportat”.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

AIEA a anunțat sâmbătă că această instalație din sudul Ucrainei, cea mai mare centrală nucleară din Europa, și-a pierdut ultima sursă externă de energie din cauza noilor bombardamente și că s-a bazat pe generatoare de urgență pentru a furniza energia de care are nevoie pentru a asigura o anumită siguranță. funcții, inclusiv răcirea celor șase reactoare, toate fiind oprite, scrie News.ro.

„Echipa noastră din Zaporojie confirmă că linia electrică externă pierdută ieri (sâmbătă) a fost restaurată și (centrala) este reconectată la rețea - o ușurare temporară dintr-o situație încă insuportabilă”, a scris directorul general al companiei AIEA , Rafael Grossi, pe contul său de Twitter, informează lefigaro.fr.

„Acum avem nevoie de o zonă de protecție” în jurul centralei, a adăugat șeful Agenției Națiunilor Unite de siguranță nucleară.

viewscnt
Afla mai multe despre
zaporojie
razboi ucraina
atac rachete