Președintele ceh a fost rănit în timp ce conducea motocicleta

Președintele ceh a fost rănit în timp ce conducea motocicleta
Profit.ro
Profit.ro
scris 24 mai 2024

Președintele ceh Petr Pavel, în vârstă de 62 de ani, a fost rănit și spitalizat în urma unui accident de motocicletă, dar nu este grav, a anunțat biroul său, relatează agenția CTK.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

17 iunie - Eveniment Profit.ro - Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, imobiliare.ro, Meta Estate, Nordis
25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics

"Președintele a fost rănit în timp ce se afla pe motocicletă", a declarat biroul lui Pavel pe platforma X. "Rănile nu sunt grave, dar vor necesita o scurtă perioadă de observație la spital", a menționat sursa citată.

Cum a reușit Putin să-și reconstruiască rapid armata și să-i surprindă pe vestici CITEȘTE ȘI Cum a reușit Putin să-și reconstruiască rapid armata și să-i surprindă pe vestici

Biroul a declarat că va oferi mai multe informații atunci când vor fi disponibile, scrie News.ro.

Purtătorul de cuvânt al președintelui, Vít Kolar, a declarat pentru Televiziunea Cehă (ČT) că Pavel va rămâne probabil în spital timp de câteva zile. Kolar a precizat că spitalizarea președintelui nu ar urma să aibă un impact semnificativ asupra programului său, având în vedere că urmează weekendul.

Poliția a precizat că nu va deschide o anchetă, deoarece accidentul a avut loc pe un circuit sportiv închis. Potrivit Denik N, președintele a fost rănit pe un circuit închis în regiunea Boemia Centrală.

Pavel, în vârstă de 62 de ani, fost șef al armatei cehe și oficial NATO la nivel înalt, a preluat anul trecut funcția de președinte, dar și-a păstrat hobby-ul de a merge pe motocicletă.

În vara anului trecut, a apărut un videoclip în care Pavel conducea o motocicletă fără cască. Ulterior, președintele și-a cerut scuze și a anunțat că va dona bani pentru a-i ajuta pe motocicliștii care au ajuns în scaun cu rotile din vina altcuiva.

Generalul în retragere este cunoscut pentru condiția sa fizică bună. De exemplu, a făcut parașutism în luna februarie a acestui an, și îi place să facă drumeții în timpul vizitelor sale în regiuni.

În aprilie, președintele a fost rănit la față în timpul unor tiruri în poligonul de tragere de la fabrica de armament cehă din Uherskobrod, în regiunea Zlín. Venit în vizită, el a suferit o plagă minoră în apropierea sprâncenelor în timp ce trăgea cu o armă lungă cu lunetă, dar rana nu a necesitat tratament medical la momentul respectiv.

Pavel a fost supus unui examen medical înainte de învestirea sa ca președinte și apoi a publicat un raport privind starea sa de sănătate cu puțin timp înainte de a ajunge la Castelul Praga. Potrivit medicilor, examenul complet a arătat că este apt din punct de vedere medical pentru a îndeplini toate îndatoririle prezidențiale fără excepție.

viewscnt
Afla mai multe despre
motocicletă
petr pavel
cehia