Producătorul auto rus Avtovaz vrea să crească producția de mașini Lada la 500.000 de unități în 2024

Producătorul auto rus Avtovaz vrea să crească producția de mașini Lada la 500.000 de unități în 2024
Profit.ro
Profit.ro
scris 31 dec 2023

Producătorul de automobile Avtovaz din Rusia intenționează să mărească producția de mașini marca Lada la 500.000 de unități, anul viitor, după ce obiectivele pentru 2023 au fost afectate de sancțiunile SUA legate de invazia rusă în Ucraina, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

În 2023, Avtovaz, cel mai mare producător de automobile rus, estizează că producția va atinge 374.000 de mașini Lada, scrie News.ro.

VIDEO Prezentatoare TV, concediată pentru că a pus un pahar Starbucks pe birou CITEȘTE ȘI VIDEO Prezentatoare TV, concediată pentru că a pus un pahar Starbucks pe birou

Cifra este în concordanță cu o prognoză revizuită în scădere în noiembrie.

Statele Unite au impus în septembrie noi sancțiuni care vizează baza industrială a Rusiei, sectorul maritim și furnizorii de tehnologie, precum și instalațiile care produc și repara sistemele de arme rusești.

Avtovaz a fost printre cei vizați.

În noiembrie, Avtovaz a declarat că și-a redus prognoza de producție pentru Lada, singura sa marcă de automobile, cu aproximativ 10% față de cele cele 400.000 de automobile estimate anterior, din cauza sancțiunilor.

Piața de mașini și vehicule utilitare ușoare din Rusia este așteptată să atingă 1 milion de vehicule în acest an, a declarat Avtovaz în septembrie, peste prognoza de 875.000 făcută în iunie.

viewscnt
Afla mai multe despre
avtovaz
lada