Putin inaugurează prima autostradă veritabilă, de 694 de kilometri, care leagă Moscova de Sankt Petersburg în șase ore

Putin inaugurează prima autostradă veritabilă, de 694 de kilometri, care leagă Moscova de Sankt Petersburg în șase ore
Profit.ro
Profit.ro
scris 27 nov 2019

Președintele rus Vladimir Putin a inaugurat miercuri prima autostradă veritabilă care asigură o legătură între Moscova și Sankt Petersburg - cele mai mari două orașe din țară -, salutând o reușită ”istorică”, în pofida unor proteste care au pătat construirea drumului, relatează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

El a lăudat un ”proiect de o noutate nemaivăzută în istoria construcției de drumuri” în Rusia, scrie News.ro.

”Avem cu ce să ne mândrim”, a declarat el într-o transmisiune în direct la televiziunea rusă.

ULTIMA ORĂ Legea care elimină pragurile de deținere la SIF-uri - votată final. Titlurile celor 5 societăți cresc la bursă CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Legea care elimină pragurile de deținere la SIF-uri - votată final. Titlurile celor 5 societăți cresc la bursă

Construită de către un consorțiu din care fac parte grupul francez BTP Vinci și Banca publică rusă VTB, autostrada are 694 de kilometri și permite o legătură între cele două megalopolisurii în șase ore.

Deschisă deja în proporție de două treimi circulației, Putin a inaugurat miercuri ultimul tronson.

Ea înlocuiește un fost drum cu patru benzi, care în anumite porțiuni era mai strâmt, prost iluminat și traversa numeroase localități.

”Autostrada Moscova-Sankt Petersburg este în sfârșit deschisă. Ea a fost construită în mult timp”, a declarat un purtător de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, subliniind că ”cu vât viteza transportului este mai mare, cu atât economia profită mai mult”.

Autostrada M11 urmează să devină, de asemenea, un teren de testare a unor noi tehnologii.

Teste de vehicule fără șofer urmează  să înceapă în primăvara lui 2020, potrivit Ministerului Transporturilor, citat de agenția rusă publicăde presă Ria Novosti.

Începute în 2010, lucrările de construcție au provocat o importantă mobilizare a unei asociații de riverani și opoziție din partea ecologiștilor, care denunțau tăierea unei părți a Pădurii Himki, la periferia de nord a Moscovei, treversată de aproximativ 43 de kilometri de autostradă.

Fostul președinte rus Dmitri Medvedev a ordonat în vara lui 2010 suspendarea lucrărilor, însă Guvernul rus a autorizat până la urmă construirea, în decembrie același an.

Sankt Petersburgul este deja deservit, de la Moscova, de trenuri de noapte și de trenuri de mare viteză (TGV), iar acestea din urmă parcurg distanța în aproximativ patru ore.

Cea mai mare țară din lume, Rusia se confruntă cu provocări de logistică și infrastructură enorme.

Rușii se plâng adesea de situația dezastruoasă a drumurilor în anumite regiune.

În 2012, ambuteiaje uriașe s-au format între Moscova și Sankt Petersburg, din cauza unor ninsori puternice, care au blocat automobiliști timp de mai multe zile.

viewscnt
Afla mai multe despre
vladimir putin
autostrada
moscova
sankt petersburg