Renault își reia producția la Moscova. Constructorul auto francez realizează în Rusia 8% din veniturile sale de bază

Renault își reia producția la Moscova. Constructorul auto francez realizează în Rusia 8% din veniturile sale de bază
Profit.ro
Profit.ro
scris 22 mar 2022

La sfârșitul lunii februarie, Renault a suspendat producția la Moscova din cauza unei perturbări în domeniul logistic. La 22 martie, compania a decis să reia operațiunile în țară. Renault este proprietarul majoritar al AvtoVaz, cel mai mare producător auto din Rusia, celebru pentru marca Lada, transmite Reuters, citat de Kiev Independent.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

Renault, care a revenit pe profit în 2021 după doi ani de pierderi, se numără printre companiile occidentale cele mai expuse la Rusia, unde realizează 8% din veniturile sale de bază, potrivit Citibank.

Studiu EY România: 78% dintre Directorii Financiari din România consideră că se vor implica mai mult în dezvoltarea și executarea strategiilor de business în următorii trei ani CITEȘTE ȘI Studiu EY România: 78% dintre Directorii Financiari din România consideră că se vor implica mai mult în dezvoltarea și executarea strategiilor de business în următorii trei ani

Într-un comunicat dat publicității luna trecută, unitatea din Rusia a constructorului auto francez a precizat că producția sa de la Moscova se va opri în perioada 28 februarie-5 martie, pe fondul „unor întreruperi în aprovizionarea cu componente”, scrie g4media.ro.

„Întreruperile sunt cauzate în primul rând de controalele mai stricte la frontiere în țările de tranzit și de necesitatea forțată de a schimba o serie de rute logistice stabilite”, a precizat unitatea, fără a numi vreo țară.

Decizia companiei de a relua activitatea are loc în contextul în care alte companii auto, ca Ford, și-au inchis fabricile din Rusia iar alte companii mari au anunațat că se retrag de pe piața rusească din cauza invadării Ucrainei.

viewscnt
Afla mai multe despre
renault
rusia