Rusia susține că aviația militară ucraineană ar adăposti avioane în România

Rusia susține că aviația militară ucraineană ar adăposti avioane în România
Profit.ro
Profit.ro
scris 9 mar 2022

Armata rusă ar fi distrus de la începutul invaziei în Ucraina 89 de avioane de luptă și 57 de elicoptere dintr-un total de circa 250 de aparate de acest fel funcționale (avioane și elicoptere) deținute de forțele aeriene ucrainene, a transmis Ministerul rus al Apărării, care a mai susținut că unele avioane militare ucrainene ar fi fost relocate în România și prin urmare acestea nu participă la lupte, scrie agenția Interfax.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
20 mai - Eveniment News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

''Când a fost lansată operațiunea specială, Forțele Armate ale Ucrainei aveau până la 250 de avioane de luptă și elicoptere în stare de funcționare.

Forțele Aerospațiale Ruse au distrus 89 de avioane de luptă și 57 de elicoptere la sol și în aer.

Ce costuri presupun investițiile în acțiuni din SUA ca Tesla sau Apple, din România? Atenție la alegerea brokerului: comision zero nu înseamnă gratis! CITEȘTE ȘI Ce costuri presupun investițiile în acțiuni din SUA ca Tesla sau Apple, din România? Atenție la alegerea brokerului: comision zero nu înseamnă gratis!

Unele dintre avioanele (de luptă) ucrainene au fost relocate în România și nu iau parte la confruntări'', a susținut purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, Igor Konașenkov, arată Hotnews.

El mai spune că acum există "numai încercări izolate" ale avioanelor de luptă ale Forțelor Aeriene Ucrainene de a decola", iar '90% dintre aerodromurile militare ucrainene, unde se află esențialul forței aeriene de luptă, au devenit inoperabile.

Același purtător de cuvânt a mai spus că de la începutul ''operațiunii'' lansate pe 24 februarie trupele ruse au distrus peste 2.700 de ținte militare ucrainene, printre care 953 de tancuri și alte vehicule blindate, 101 de lansatoare multiple de rachete, 351 de piese de artilerie și mortiere, 718 de vehicule militare speciale, 93 de drone și 81 de radare.

7 zile, 7 nopți și 7 experiențe de trăit în Malta, Insula Mierii CITEȘTE ȘI 7 zile, 7 nopți și 7 experiențe de trăit în Malta, Insula Mierii

Pe de altă parte, consemnează Reuters, Ministerul rus al Apărării a admis miercuri că la "operațiunile militare "împotriva Ucrainei participă și recruți, contrar a ceea ce afirmase președintele Vladimir Putin, care a insistat că armata rusă a trimis numai militari profesioniști să lupte în Ucraina.

Ministerul rus al Apărării a recunoscut și faptul că unii dintre acești recruți, care serveau în unități logistice, au fost luați prizonieri de armata ucraineană.

''Din nefericire, am descoperit mai multe situații de prezență a unor recruți în unități care iau parte la operațiunea specială în Ucraina.

Practic, toți acești soldați au fost retrași în Rusia'', afirmă ministerul rus, susținând că astfel de cazuri vor fi evitate de acum înainte.

viewscnt
Afla mai multe despre
rusia
ucraina