Rușii cu interdicție de călătorie trebuie să predea pașapoartele în termen de cinci zile

Rușii cu interdicție de călătorie trebuie să predea pașapoartele în termen de cinci zile
Profit.ro
Profit.ro
scris 11 dec 2023

Rușii cărora li s-a interzis să călătorească în străinătate vor trebui să predea pașapoartele autorităților în termen de cinci zile de la notificare, potrivit unui decret guvernamental care intră în vigoare luni, relatează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

Potrivit legislației din Rusia, autoritățile pot impune o interdicție de călătorie, printre altele, recruților, angajaților Serviciului Federal de Securitate (FSB), condamnaților sau persoanelor care au acces la secrete de stat sau la "informații de importanță specială", scrie News.ro.

Eșecul sancțiunilor occidentale: Veniturile lunare ale Rusiei din exporturile de petrol depășesc nivelurile de dinaintea războiului CITEȘTE ȘI Eșecul sancțiunilor occidentale: Veniturile lunare ale Rusiei din exporturile de petrol depășesc nivelurile de dinaintea războiului

Pașaportul returnat va fi păstrat de autoritățile care l-au eliberat, cum ar fi Ministerul de Interne sau autoritățile Ministerului de Externe.

După ridicarea interdicției de călătorie, pașaportul va putea fi returnat în urma completării unei cereri, potrivit decretului guvernamental.

Cei al căror drept de călătorie a fost limitat temporar pe baza înrolării în serviciul militar sau în serviciul civil alternativ vor trebui să prezinte în plus un document de identitate militar cu o dovadă că au terminat serviciul, se arată în rezoluție.

În martie, Financial Times a relatat, citând surse anonime apropiate problemei, că serviciile de securitate ale Rusiei confiscă pașapoartele unor înalți oficiali și ale unor directori de companii de stat pentru a împiedica deplasările în străinătate.

viewscnt
Afla mai multe despre
pașaport
rusia