Turcia cere mandat de arestare internațional pe numele lui Enes Kanter, starul New York Knicks

Turcia cere mandat de arestare internațional pe numele lui Enes Kanter, starul New York Knicks
Profit.ro
Profit.ro
scris 15 ian 2019

Autoritățile de la Ankara au cerut Interpol un mandat de arestare internațional pe numele baschetbalistului echipei New York Knicks, Enes Kanter, susținător al lui Fethullah Gülen.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
20 mai - Eveniment News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

După ce au primit documentele necesare de la Parchetul din Istanbul, autoritățile turce au pregătit o cerere de extrădare și un mandat la Interpol împotriva lui Enes Kanter, a anunțat agenția Anadolu., scrie News.ro.

Letonia, Lituania și România, țările din UE cu cel mai ridicat procent de femei care conduc ferme CITEȘTE ȘI Letonia, Lituania și România, țările din UE cu cel mai ridicat procent de femei care conduc ferme

Kanter încă are cetățenie turcă, dar nu și pașaport turc, acesta fiindu-i anulat de regimul de la Ankara ca urmare a criticilor acide ale sportivului la adresa lui Erdogan, pe care l-a descris de mai multe ori calificându-l “Hitler-ul secolului nostru”. Partizan al clericului Fethullah Gulen, care locuiește în SUA și este acuzat de Erdogan că a orchestrat tentativa de lovitură de stat din 15 iulie 2016, Enes Kanter face obiectul unui mandat de arestare emis de parchetul din Istanbul, care îl acuză de apartenență la o organizație teroristă.

De doi ani, Kanter a spus de mai multe ori că se teme că ar putea fi răpit sau chiar de ceva mai rău. De aceea el a decis să nu facă deplasarea la Londra pentru meciul din 17 ianuarie, cu Washington Wizards.

“Nu vreau să merg din cauza acelui nebun, președintele Turciei. Sunt șanse să fiu ucis acolo. Este trist, pentru că toată această situație îmi afectează cariera. Vreau să fiu pe teren pentru a-mi ajuta echipa să câștig. Dar din cauza acelui nebun, maniac sau dictator, nici măcar nu pot să merg acolo să îmi fac treaba. Este trist”, a spus atunci Kanter.

În 20 mai 2017, Enes Kanter nu a putut intra în România, unde avea programată participarea la mai multe evenimente, din cauză că Turcia i-a anulat pașaportul, invocând vederile sale politice. Kanter a anunțat pe Twitter că a fost oprit de Poliție pe Aeroportul Otopeni să intre în România.

viewscnt
Afla mai multe despre
nba
enes kanter