Turcia suspendă orice relații comerciale cu Israelul

Turcia suspendă orice relații comerciale cu Israelul
Profit.ro
Profit.ro
scris 3 mai 2024

Turcia și-a suspendat toate relațiile comerciale cu Israelul, după ce își restricționase deja exporturile către această țară în aprilie, a anunțat Ministerul turc al Comerțului.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

"Exporturile și importurile cu Israelul au fost suspendate", a precizat ministerul într-un comunicat, adăugând că "Turcia va aplica aceste noi măsuri (...) până când guvernul israelian va autoriza un flux neîntrerupt de ajutor umanitar către Gaza", arată news.ro.

Ucraina caută cumpărători pentru zahăr, cota de export în UE este aproape epuizată CITEȘTE ȘI Ucraina caută cumpărători pentru zahăr, cota de export în UE este aproape epuizată

Cele două țări au avut un volum comercial de 6,8 miliarde de dolari în 2023, precizează Reuters.

Luna trecută, Turcia a impus restricții comerciale asupra Israelului din cauza a ceea ce a spus că este refuzul Israelului de a permite Ankarei să participe la operațiunile de parașutare a ajutoarelor pentru Gaza.

Bulgarii sunt tot mai puțini și mai bătrâni CITEȘTE ȘI Bulgarii sunt tot mai puțini și mai bătrâni

Anterior, joi, ministrul israelian de externe declarease că președintele turc Recep Tayyip Erdogan a încălcat acordurile bilaterale prin blocarea porturilor pentru importurile și exporturile israeliene.

"Acesta este modul în care se comportă un dictator, ignorând interesele poporului turc și ale oamenilor de afaceri și ignorând acordurile comerciale internaționale", a postat ministrul israelian de externe, Israel Katz, pe platforma socială X.

Analiză FT: Băncile vest-europene rămase în Rusia și-au triplat profiturile și au plătit 800 milioane euro taxe către Kremlin anul trecut, de patru ori cât înainte de război CITEȘTE ȘI Analiză FT: Băncile vest-europene rămase în Rusia și-au triplat profiturile și au plătit 800 milioane euro taxe către Kremlin anul trecut, de patru ori cât înainte de război

Katz a declarat că a dat instrucțiuni Ministerului de Externe să lucreze pentru a crea alternative la comerțul cu Turcia, concentrându-se pe producția locală și pe importurile din alte țări.

viewscnt
Afla mai multe despre
turcia
israel