Ungaria a emis cu succes obligațiuni de 4,25 miliarde de dolari

Ungaria a emis cu succes obligațiuni de 4,25 miliarde de dolari
Profit.ro
Profit.ro
scris 5 ian 2023

Ungaria a emis obligațiuni în valută pe cinci ani în valoare de 4,25 miliarde dolari (4 miliarde euro), pentru care interesul investitorilor a fost de trei ori mai mare, de până la 12 miliarde dolari (11,29 miliarde euro), a anunțat Ministerul de Finanțe, citat de agenția EFE.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Interesul din partea investitorilor demonstrează "încrederea în economia ungară", a afirmat ministrul de Finanțe, Mihaly Varga. El a reamintit că în 2022 datoria publică a Ungariei a scăzut de la 76,8% până la 73,5% din Produsul Intern Brut (PIB).

ULTIMA ORĂ România a ieșit să se împrumute de pe piețele externe în dolari, cu obligațiuni pe 5, 10 și 30 de ani CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ România a ieșit să se împrumute de pe piețele externe în dolari, cu obligațiuni pe 5, 10 și 30 de ani

Varga a adăugat că deficitul țării în 2022 a fost de 4,9%, față de 5,9% cât era nivelul estimat, scrie Agerpres.

Din 2010 ponderea datoriei publice externe a scăzut de la două treimi până la o treime din total, a subliniat ministrul.

În decembrie, Comisia Europeană a decis să nu acorde Ungariei cele 22 miliarde euro fonduri de coeziune care îi reveneau până când garantează că programele pentru utilizarea acestora respectă prevederile Cartei Europene a Drepturilor fundamentale în materie de independență a Justiției, legi educaționale, libertate academică și drept de azil.

viewscnt
Afla mai multe despre
ungaria
obligațiuni