VIDEO Scandal în Ucraina - femeile-soldați obligate să defileze pe tocuri

VIDEO Scandal în Ucraina - femeile-soldați obligate să defileze pe tocuri
Profit.ro
Profit.ro
scris 4 iul 2021

Ministerul Apărării din Ucraina a decis să oblige femeile din serviciul militar să defileze la parada din 24 august pe tocuri, decizia generând numeroase reacții negative din partea populației civile, pe motiv că această măsură este una sexistă, scrie BBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

Ucraina se pregătește să organizeze o paradă militară pe 24 august pentru a marca 30 de ani de independență, obținuți după prăbușirea Uniunii Sovietice, arată Digi 24.

Cum au crescut olandezii de la FERM afacerile din România CITEȘTE ȘI Cum au crescut olandezii de la FERM afacerile din România

Cu ocazia acestei zile, Ministerul Apărării din Ucraina a luat decizia de a obliga toate femeile din cadrul serviciului militar să defileze pe tocuri la paradă.

Reacțiile nu au întârziat să apară, în special cele nervoase. Iryna Gerashchenko, membru al opoziției în parlamentul ucrainean, spune că această măsură are un caracter sexist.

Gebruder Weiss face încă un pas spre digitalizare și lansează și în România portalul myGW dedicat clienților CITEȘTE ȘI Gebruder Weiss face încă un pas spre digitalizare și lansează și în România portalul myGW dedicat clienților

Totodată, mai mulți parlamentari l-au blamat pe ministrul Apărării și i-au cerut să se scuze în public pentru decizia pe care a luat-o.

„Povestea unei parade în tocuri este o adevărată rușine”, a scris și jurnalistul Vitaly Portnikov pe Facebook, argumentând că unii oficiali de la Kiev au o mentalitate „medievală”.

Peste 31.ooo de femei se află în serviciul armatei ucrainene în acest moment, dintre care peste 4.000 sunt ofițeri.

viewscnt
Afla mai multe despre
ucraina
femei
tocuri
soldat
armata