VIDEO Un autobuz cu 20 de pasageri a căzut de pe un pod și s-a scufundat în apă la Sankt Petersburg

VIDEO Un autobuz cu 20 de pasageri a căzut de pe un pod și s-a scufundat în apă la Sankt Petersburg
Profit.ro
Profit.ro
scris 10 mai 2024

Un autobuz de pasageri care transporta 20 de persoane a căzut vineri de pe un pod în râul Moika, în centrul orașului Sankt Petersburg. Cel puțin patru persoane au murit, iar șase au fost spitalizate, potrivit agenției oficiale TASS, în timp ce contul local de Telegram Fontanka susține că sunt șase morți.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

Dintre persoanele spitalizate, patru sunt în comă, iar doi sunt în stare gravă, potrivit TASS.

VIDEO Incendiu la o rafinărie din Kaluga, în Rusia, în urma unui atac cu dronă din Ucraina CITEȘTE ȘI VIDEO Incendiu la o rafinărie din Kaluga, în Rusia, în urma unui atac cu dronă din Ucraina

Accidentul s-a petrecut în jurul orei locale 13:00 (și a României), când autobuzul de pasageri a căzut în râul Moika de pe podul Poțeluev, pe strada Bolșaia Morskaia. Potrivit datelor preliminare, în momentul accidentului, în vehicul se aflau aproximativ 20 de persoane, scrie News.ro.

Nu se știe exact ce s-a întâmplat, dar cert este că vremea era rea, iar șoferul a pierdut controlul asupra autobuzului. Potrivit presei locale, autobuzul s-a izbit de două mașini aflate pe pot, a rupt un parapete, a căzut în apă și s-a scufundat complet. Momentul accidentului a fost surprins de camerele de supraveghere.

În jur de 70 de membri ai serviciilor de urgență au intervenit pentru a salva oamenii, care au fost scoși pe geam. Martorii oculari s-au alăturat luptei contracronometru pentru salvarea pasagerilor, aruncându-le obiecte de care să se agațe sau pregătindu-se să sară ei înșiși în apă.

Guvernatorul din Sankt Petersburg, Aleksandr Beglov, a supervizat personal operațiunile de salvare, care în prezent s-au încheiat.

Procuratura din Sankt Petersburg a deschis o anchetă. Șoferul ar fi supraviețuit și a fost reținut.

viewscnt
Afla mai multe despre
sankt petersburg
autobuz