Vladimir Putin avertizează că Rusia ar putea face mai mult decât atacul de rachete de luni

Vladimir Putin avertizează că Rusia ar putea face mai mult decât atacul de rachete de luni
Profit.ro
Profit.ro
scris 1 nov 2022

Președintele rus Vladimir Putin a declarat că noul atac al Moscovei asupra Ucrainei din cursul zilei a fost parțial un răspuns la atacul asupra flotei rusești din orașul Sevastopol din Crimeea de sâmbătă, pe care l-a pus pe seama Kievului, transmite CNN.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

Întrebat de un reporter dacă loviturile de luni au fost un răspuns la atacurile cu drone de sâmbătă din Crimeea, Putin a spus: "În parte este într-adevăr așa. Dar nu este tot ce am putut face". Rusia a lansat atacuri cu rachete asupra instalațiilor de infrastructură din Kiev și din alte orașe ucrainene, lăsând părți ale capitalei fără electricitate și apă, scrie News.ro.

Termene extinse pregătite pentru declarațiile fiscale dacă Finanțele și ANAF nu le au gata într-un anumit interval sau sistemele IT ale Fiscului au perioade mai lungi în care nu funcționează CITEȘTE ȘI Termene extinse pregătite pentru declarațiile fiscale dacă Finanțele și ANAF nu le au gata într-un anumit interval sau sistemele IT ale Fiscului au perioade mai lungi în care nu funcționează

Când a fost întrebat despre posibilitatea unor discuții de pace cu Ucraina, Putin a afirmat: "Nu este posibil”. ”Pentru a putea începe să facem propuneri la discuții, mai întâi trebuie să aibă loc discuțiile. Iar așezarea în prealabil pe masă a poziției de negociere nu este întotdeauna recomandabilă pentru a vă atinge obiectivele naționale".

"Dar pentru a obține acorduri, trebuie să vă așezați la masa negocierilor și să negociați", a adăugat el.

Liderul rus a acuzat Ucraina că a aruncat "la coșul de gunoi" acordul încheiat la Istanbul la începutul acestui an, în timp ce semna acordul privind exportul de cereale din Marea Neagră.

"Iar acum, în general, ei își interzic să discute cu noi. Ei bine, cum putem acum să discutăm despre posibile acorduri dacă nici măcar nu există dorința celeilalte părți de a vorbi cu noi? Vom aștepta, poate se vor coace niște condiții necesare. Iar bunăvoința noastră este cunoscută - nu este supusă niciunei modificări și îndoieli", a adăugat el.

Președintele Vladimir Putin a mai declarat că Rusia își suspendă, dar "nu pune capăt" participării sale la acordul vital cu Ucraina privind exportul de cereale din Marea Neagră.

Decizia Rusiei a venit după "crearea unei amenințări" la adresa coridorului umanitar, a declarat Putin în cadrul unei conferințe de presă după întâlnirile cu liderii Armeniei și Azerbaidjanului în orașul Sochi din sudul Rusiei.

Sâmbătă, Rusia a anunțat că își suspendă implicarea în acordul mediat de ONU, considerat esențial pentru a rezolva problema penuriei mondiale de alimente. Moscova a declarat că părăsește acordul după ce a dat vina pe Ucraina pentru un atac cu drone asupra Crimeei sâmbătă. Kievul a acuzat Rusia că inventează "atacuri teroriste fictive" și că folosește acordul ca "șantaj".

viewscnt
Afla mai multe despre
vladimir putin
rusia
rachete