VIDEO Compania poloneză de plăți PayPo a intrat în România

VIDEO Compania poloneză de plăți PayPo a intrat în România
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 27 sep 2022

Compania poloneză de plăți PayPo și-a lansat serviciile în România, prima piață externă pe care fintech-ul a decis să se extindă, relevă date analizate de Profit.ro.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Lawrence Summers, fost secretar al Trezoreriei SUA, președinte al Universității Harvard și economist șef al Băncii Mondiale, cel care a anticipat actuala criză inflaționistă, deschide Gala Profit.ro. Premii speciale, într-un an special

Fintech-ul este unul dintre liderii pieței de plăți amânate (cumpără acum, plătește mai târziu, buy now pay later) din Polonia. Platforma, care permite efectuarea plăților la 30 de zile de la achiziție, are parteneriate cu mai multe magazine online din România.

Primele efecte ale creșterii dobânzilor? Creditul neguvernamental a frânat puternic în august CITEȘTE ȘI Primele efecte ale creșterii dobânzilor? Creditul neguvernamental a frânat puternic în august

Fintech-ul anunțase că vrea să se extindă în străinătate încă din 2020. La acel moment, estima că va intra pe piața românească în 2021, însă lansarea a fost amânată.

Compania a fost fondată în 2017 de Radoslaw Nawrocki și Tomasz Hadzik.

PayPo deținând o cotă de piață de peste 80% în POlonia, modalitatea de plată PayPo fiind folosită de circa 25.000 de magazine online, cu peste 800.000 de conturi active de clienți.

PayPo plănuiește să investească 50 milioane de euro în următorii ani în extinderea pe piața din Europa Centrală și de Est, extindere ce va începe cu piața din România.

În aprilie, și BLIK, sistem polonez de plăți mobile lansat cu sprijinul tuturor băncilor importante din Polonia în 2015,  a anunțat că analizează posibilitățile de extindere în alte țări din UE, prioritatea fiind România.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
poypo
plati
fintech