VIDEO Egiptul - acord de miliarde dolari cu Emiratele Arabe pentru a dezvolta un întreg oraș la Marea Mediterană

VIDEO Egiptul - acord de miliarde dolari cu Emiratele Arabe pentru a dezvolta un întreg oraș la Marea Mediterană
Profit.ro
Profit.ro
scris 24 feb 2024

Egiptul a convenit asupra unui acord de 35 de miliarde de dolari cu Emiratele Arabe Unite pentru a dezvolta orașul Ras el-Hekma de pe coasta sa de nord-vest, a anunțat premierul egiptean Mostafa Madbouly, după săptămâni de speculații, conform Middle East Eye.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Madbouly a declarat, într-o conferință de presă, la care au participat oficiali egipteni și din emiratele Arabe Unite, că Egiptul va primi un avans de 15 miliarde de dolari în săptămâna viitoare și alte 20 de miliarde de dolari în două luni, arată news.ro.

CONFIRMARE betahaus intră în România cu un hub lângă Guvern CITEȘTE ȘI CONFIRMARE betahaus intră în România cu un hub lângă Guvern

Acordul este cea mai mare investiție străină directă într-un proiect de dezvoltare urbană din istoria modernă a țării, a spus premierul. Este un parteneriat între guvernul egiptean și un consorțiu din EAU condus de ADQ , a spus el.

Știrile despre vânzare au declanșat critici la adresa guvernului din partea celor care consideră că terenul este una dintre cele mai valoroase zone de coastă ale Egiptului și că ar trebui dezvoltat de investitori locali.

Dar Madbouly a spus că statul egiptean va avea o cotă de 35 la sută din profiturile din acest proiect, deși este o investiție privată cu majoritatea acțiunilor deținute de consorțiul din EAU.

VIDEO Elon Musk: Primul pacient uman al companiei Neuralink poate controla mouse-ul prin intermediul gândurilor CITEȘTE ȘI VIDEO Elon Musk: Primul pacient uman al companiei Neuralink poate controla mouse-ul prin intermediul gândurilor

El a precizat că suprafața proiectului Ras el-Hekma este de 170 de milioane de metri pătrați și va include cartiere rezidențiale, stațiuni turistice, școli, universități, o zonă industrială, un  centru financiar și de afaceri, un port internațional pentru iahturi turistice și un aeroport internațional la sud de oraș.

„Ne așteptăm ca noul oraș să atragă 8 milioane de turiști în Egipt după finalizare”, a menționat el.

Madbouly a afirmat că tranzacția va include 11 miliarde de dolari deja depuși de Emiratele Arabe Unite la Banca Centrală, o sumă care va fi convertită într-un grant.

Uzina Mecanică din Cugir vrea să angajeze oameni pentru a crește producția de muniție cu 50%. Contracte noi de 37 de milioane de euro CITEȘTE ȘI Uzina Mecanică din Cugir vrea să angajeze oameni pentru a crește producția de muniție cu 50%. Contracte noi de 37 de milioane de euro

În ceea ce privește soarta locuitorilor din zona Ras el-Hekma, Madbouly a afirmat că aceștia vor fi relocați în alte zone și vor primi compensații financiare. El a adăugat că proiectul va atenua criza economică cu care se confruntă țara.

viewscnt
Afla mai multe despre
egipt
marea mediterana