Pe piață sunt așteptate scumpiri, din ianuarie, pe toate nișele, de la panificație și carne de porc la produsele lactate, iar de Sărbătorile de iarnă vom mânca un cozonac mai scump cu 30% decât anul trecut, anunță la PROFIT NEWS TV președintele Federației Națională a Sindicatelor din Industria Alimentară, Dragoș Frumosu.
6 iunie - Profit News TV - Maraton Energie
11 iunie - Medika TV - Maraton Sănătatea Aparatului Urinar
13 iunie - Eveniment Profit.ro - Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro - Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
El arată că sectorul panificației este cel mai văduvit în această perioadă, fiind afectat de creșterile de prețuri la energie.
CITEȘTE ȘI Proleasing Motors, rezultate record la aniversarea de 20 de ani și planuri pentru noi investiții în dezvoltare sustenabilă și proiecte de modernizare”Discutăm de creșterea prețului la cereale - a mai crescut după seceta de anul trecut - creșterea prețului la energie electrică, gaze, care intervin direct în acest sector. Creșterile pot ajunge până la 60%. Sigur, nu se va ajunge până acolo, pentru că puterea de cumpărare a românilor este mică. În sectorul panificației se fac calcule de prețuri, zilnic, pentru a rezista la un anumit nivel”, spune acesta.
Potrivit președintelui SINDALIMENTA, dacă până acum prețurile au crescut cu 15%, sigur vor crește cu încă 15%.
CITEȘTE ȘI Cum să-ți optimizezi site-ul web”Vă spun cu toată responsabilitatea - probabil de Sărbătorile de iarnă vom mânca un cozonac cu 30% mai scump ca anul trecut”, anunță acesta, precizând că sunt deja creșteri de prețuri la ulei (cu 20%) și la lactate (între 5 și 7%).
De la 1 ianuarie, prețul la carnea de pasăre va crește cu 10 -15% în primă fază, mai anunță președintele organizației.
Da asemenea, de la 1 februarie 2022 este anticipată o creștere de 15% - 20% a prețului la carnea de porc.