Samsung vrea să lanseze anul viitor primul telefon pliabil

Samsung vrea să lanseze anul viitor primul telefon pliabil
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 14 sep 2017

Dacă Samsung va depăși problemele tehnice care încă stau în calea telefoanelor pliabile, anul viitor ar putea intra pe piață primul dispozitiv de acest gen.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

17 iunie - Eveniment Profit.ro - Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, imobiliare.ro, Meta Estate, Nordis
25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics

Ecranele flexibile nu sunt tocmai o idee nouă. Au tot existat concepte și demonstrații acest sens în ultimii ani. Chiar Samsung a prezentat un prim ecran care se putea îndoi în urmă cu patru ani.

Însă, de la un ecran până la un întreg device care se poate plia există o serie întreagă de obstacole pe care un producător trebuie să le depășească. Plierea presupune ca și alte componente, în afară de ecran, să se poată îndoi și reveni la poziția inițială fără a se defecta.

În plus, există și problema designului. Nimeni nu va dori un telefon pliabil dacă acesta este foarte greu și foarte gros. Producătorii trebuie să dezvolte un device care să corespundă principiilor actuale de design care presupun o carcasă cât se poate de subțire.

Koh Dong-jin, șeful diviziei de dispozitive mobile a Samsung, a declarat că producătorul coreean țintește să lanseze un telefon pliabil chiar anul viitor. Asta cu condiția să fie depășite câteva obstacole care încă există în calea unui astfel de terminal.

Apple lansează o nouă versiune de Apple TV, cu suport 4K și HDR CITEȘTE ȘI Apple lansează o nouă versiune de Apple TV, cu suport 4K și HDR

Șeful Samsung nu a spus care sunt problemele care mai trebuie rezolvate, însă declarația sa lasă de înțeles că există posibilitatea ca lansarea să fie amânată dacă obstacolele nu sunt trecute la timp.

Se pare că viitorul telefon pliabil al celor de la Samsung se va numi Galaxy X. Dacă va intra pe piață anul viitor, așa cum plănuiește Samsung, va fi cel mai probabil și primul device de acest fel.

Bineînțeles că Samsung nu este singurul mare producător cu ambiții în direcția telefoanelor pliabile. LG a obținut deja o serie de brevete în acest sens la începutul anului, iar Lenovo a prezentat un concept asemănător numit Folio.

Dispozitivele pliabile urmează să fie punctul de întâlnire dintre telefoane și tablete. Dacă dimensiunea maximă a acestora poate fi de 8 - 10 inch, prin pliere ele pot ajunge la 4 - 8 inch, transformându-se dintr-o tabletă într-un telefon.

viewscnt
Afla mai multe despre
samsung
smartphone