Catalogul cu piese nelansate ale cântărețului Prince, pus în vânzare contra sumei de 35 de milioane de dolari

Catalogul cu piese nelansate ale cântărețului Prince, pus în vânzare contra sumei de 35 de milioane de dolari
Profit.ro
Profit.ro
scris 13 oct 2016

Catalogul cu piese nelansate ale cântărețului Prince a fost propus spre vânzare mai multor case de discuri contra sumei de 35 de milioane de dolari, afirmă presa americană, citată de BBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

17 iunie - Eveniment Profit.ro - Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, imobiliare.ro, Meta Estate, Nordis
25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics

Catalogul include numeroase cântece, inclusiv piese precum ”Rebirth of the Flesh”, ”Electric Intercourse” și ”Extraloveable”, care au fost deja ”vândute pe sub mână” pe scară largă, dar fără să fi fost vreodată lansate în mod oficial, scrie News.ro.

Colecția include, de asemenea, câteva sute de ore de înregistrări de studio și imagini din concertele susținute de artistul american.

Toate cele trei mari case de discuri majore din industria muzicală - Universal Music, Sony Music și Warner Music - s-ar afla în negocieri pentru a achiziționa acest catalog, potrivit revistei Billboard.

Citând o sursă care a preferat să își păstreze anonimatul, revista Billboard afirmă că o ediție deluxe a albumului ”Purple Rain” - care a fost anunțată în 2014 dar fără ca proiectul să se materializeze - va fi lansată cel mai probabil în 2017.

De asemenea, o nouă compilație ”Greatest Hits” va fi lansată la sfârșitul acestui an.

Catalogul cu piese nelansate ale cântărețului Prince este depozitat pe diverse suporturi muzicale, aflate în complexul rezidențial al starului, Paisley Park, din orașul Minneapolis.

Suporturile muzicale sunt depozitate într-o cameră specială, în care accesul se face doar cu ajutorul unui ascensor. Camera deține un sistem de climatizare performant și o ușă de protecție din oțel, echipată cu un panou electronic și un mâner rotativ.

Artistul american era singura persoană care deținea codul pentru a deschide acea cameră-seif. După moartea muzicianului, ușa a trebuit să fie spartă de compania care administrează averea cântărețului.

Piața românească a costumelor făcute la comandă a ajuns la peste 20 de milioane de euro în acest an CITEȘTE ȘI Piața românească a costumelor făcute la comandă a ajuns la peste 20 de milioane de euro în acest an

Potrivit lui Susan Rodgers, fostul inginer de sunet cu care a colaborat Prince, care a depus primele înregistrări în acea cameră specială în anii 1980, depozitul era deja aproape plin atunci când ea a demisionat în 1987 și conținea inclusiv piese înregistrate înainte de apariția pe piață a legendarului album ”Purple Rain”.

Brent Fischer, care a compus aranjamentele de coarde pentru Prince, alături de tatăl lui, Clare, spune că arhivele starului sunt vaste.

”Cred că peste 70% din muzica lui Prince, la care eu am colaborat, urmează să fie lansată”, a dezvăluit el pentru BBC.

Cu toate acestea, nu este clar deocamdată cine este proprietarul acestor piese muzicale. Cele mai multe dintre ele au fost înregistrate în perioada în care Prince se afla sub contract cu grupul Warner, dar Prince a semnat ulterior contracte vizând proiecte singulare cu fiecare dintre celelalte case de discuri majore de piață, dar și cu case independente și chiar cu Tidal, noul serviciu de streaming muzical lansat de rapperul Jay Z.

Cântărețul a murit în luna aprilie fără să lase un testament.

Tribunalul american urmează să se pronunțe în legătură cu modul în care va trebui să fie împărțită averea starului, iar mai mulți presupuși moștenitori s-au prezentat în fața instanței în ultimele luni.

Un concert tribut va fi organizat în amintirea legendarului cântăreț în orașul St. Paul din statul american Minnesota, joi. Vor urca pe scenă nume sonore ale industriei muzicale, precum Stevie Wonder, Christina Aguilera, Chaka Khan, Tori Kelly, dar și prima soție a lui Prince, Mayte Garcia.

Prince Rogers Nelson a murit la vârsta de 57 de ani, pe 21 aprilie, în urma unei supradoze accidentale cu un analgezic deosebit de puternic, fentanil. Trupul neînsuflețit al artistului a fost descoperit în studioul lui de înregistrări Paisley Park din Chanhassen, un oraș din statul american Minnesota.

Cântăreț, compozitor, aranjor și instrumentist, considerat unul dintre cei mai inventivi muzicieni din epoca modernă, Prince s-a inspirat din artiști aparținând unor genuri muzicale diferite, precum James Brown, The Beatles și Jimi Hendrix. Printre piesele sale de succes se numără ”Little Red Corvette”, ”Let's Go Crazy”, ”When Doves Cry”, ”Cream” și ”Get Off”. Originar din Minneapolis, a devenit cunoscut la sfârșitul anilor 1970 cu piesa ”Wanna Be Your Lover” și, în următoarele decenii, a cucerit publicul și topurile muzicale cu albume precum ”1999” și ”Purple Rain”.

Prince a câștigat șapte premii Grammy și cele 39 de albume ale sale s-au vândut în peste 100 de milioane de copii. Artistul a câștigat premiul Oscar pentru cel mai bun cântec original, în 1985, cu single-ul ”Purple Rain”, de pe coloana sonoră a filmului omonim.

viewscnt
Afla mai multe despre
prince