Cea mai importantă schimbare din fotbal - Este pregătit cartonașul alb

Cea mai importantă schimbare din fotbal - Este pregătit cartonașul alb
Profit.ro
Profit.ro
scris 29 nov 2023

Un cartonaș alb acordat de arbitru unui jucător, care va genera eliminarea temporară a acestuia, își poate face apariția în lumea fotbalului profesionist. International Football Association Board (IFAB), forul care gestionează regulile de joc și care are puterea de a modifica și inova, a decis să dea undă verde testelor pentru introducerea unor eliminări de 10 minute, inspirate de ceea ce se face în special în rugby.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Board-ul a fost de acord ca eliminarea temporară pentru proteste la adresa arbitrului sau erori tactice clare să fie experimentată la nivel profesionist", a precizat IFAB, preluat de news.ro.

Digi a ajuns la un acord preliminar pentru a cumpăra activele pe care Orange/MasMovil intenționează să le vândă în Spania CITEȘTE ȘI Digi a ajuns la un acord preliminar pentru a cumpăra activele pe care Orange/MasMovil intenționează să le vândă în Spania

"Fanii sunt extrem de frustrați când văd un contraatac promițător anulat de un fault tactic", a declarat pentru AFP Mark Bullingham, directorul executiv al IFAB. "Iar întrebarea dacă un cartonaș galben este suficient pentru a pedepsi acest lucru ne-a determinat să ne întrebăm dacă nu cumva și cartonașul alb nu ar trebui să fie o opțiune. Scopul este de a îmbunătăți comportamentul jucătorilor la toate nivelurile", a mai spus el.

IFAB va trebui acum să se asigure că se instituie un protocol pentru acest experiment, iar modificările propuse la regulament ar trebui să fie examinate în cadrul adunării generale anuale a forului, care va avea loc în martie 2024. Vom vedea în ce competiții vor putea fi efectuate testele, a explicat Mark Bellingham. "Știm că eliminarea temporară a funcționat bine în competițiile în care a fost introdusă", a mai spus oficialul.

În 2017, IFAB a autorizat punerea în aplicare a eliminării temporare în competițiile de amatori, tineret, veterani și handifotbal, lăsând la latitudinea fiecărei federații și confederații să decidă cum să o aplice.

viewscnt
Afla mai multe despre
fotbal
cartonasul alb