Liberty Media, proprietarul Formulei 1, anunță preluarea MotoGP pentru 4,2 miliarde de euro

Liberty Media, proprietarul Formulei 1, anunță preluarea MotoGP pentru 4,2 miliarde de euro
Profit.ro
Profit.ro
scris 1 apr 2024

Compania americană Liberty Media, care patronează Formula 1, a anunțat preluarea companiei-mamă a Campionatului Mondial de MotoGP, Dorna, în schimbul sumei de 4,2 miliarde de euro, informează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

"Liberty Media va achiziționa aproximativ 86% din Dorna, managementul Dorna păstrând aproximativ 14% din capitalul propriu... Tranzacția reflectă o valoare a companiei pentru Dorna/MotoGP de 4,2 miliarde de euro (4,53 miliarde de dolari) și o valoare a capitalului propriu de 3,5 miliarde de euro', se arată într-un comunicat difuzat de MotoGP.

ULTIMA ORĂ Piața auto, la minimul ultimelor 12 luni: scădere abruptă a înmatriculărilor CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Piața auto, la minimul ultimelor 12 luni: scădere abruptă a înmatriculărilor

"Suntem încântați să ne extindem portofoliul de active sportive și de divertisment de prim plan prin achiziționarea MotoGP", a declarat Greg Maffei, președintele și CEO-ul Liberty Media.

Conducătorul companiei Dorna, Carmelo Ezpeleta, a spus la rândul său: "Suntem încântați de ceea ce aduce această piatră de hotar pentru Dorna, paddock-ul MotoGP și fanii curselor", scrie Agerpres.

Achiziția urmează să fie finalizată până la sfârșitul anului, sub rezerva avizelor și aprobărilor din partea autorităților legale, subliniază MotoGP.

Pentru ca tranzacția să fie dusă la bun sfârșit, va fi nevoie și de acordul autorităților de reglementare. Fondul de investiții CVC, a fost obligat să vândă mai întâi Dorna, în 2006, pentru a putea cumpăra Formula 1, competiție pe care a vândut-o apoi către Liberty Media, în 2017.

viewscnt
Afla mai multe despre
formula 1
liberty media