Oina - declarată sportul național al României. Când va fi Ziua Națională a Oinei

Oina - declarată sportul național al României. Când va fi Ziua Națională a Oinei

Foto: Federatia Romana de Oină

Profit.ro
Profit.ro
scris 11 apr 2023

Președintele Klaus Iohannis a promulgat legea prin care oina este declarată sportul național al României, iar 9 mai este instituită drept Ziua Națională a Oinei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Legea stabilește că Federația Română de Oină va prezenta, până la data de 1 octombrie a fiecărui an, activitățile propuse a se desfășura anul următor pentru finanțarea directă de la bugetul de stat a Programului național "Redescoperă Oina".

Bogdan Putinică, Country Manager Microsoft România, va coordona și operațiunile din Republica Moldova CITEȘTE ȘI Bogdan Putinică, Country Manager Microsoft România, va coordona și operațiunile din Republica Moldova

„Oina este sportul național al României. Se instituie ziua de 9 mai Ziua Națională a Oinei. Ziua Națională a Oinei va fi marcată de către Federația Română de Oină și de către membrii afiliați la aceasta, de către cluburi/asociații sportive, de către Ministerul Educației și Ministerul Sportului, prin organizarea și participarea la evenimente cu caracter sportiv sau social, cu scopul de a informa și de a promova importanța practicării sportului național, oina, pentru sănătatea populației. Autoritățile administrației publice centrale și locale, societatea civilă, precum și persoanele fizice sau juridice pot acorda sprijin material sau logistic sau pot pune la dispoziție, în mod gratuit, bazele sportive aflate în administrare în vederea organizării și derulării în bune condiții a manifestărilor consacrate acestei zile”, conform propunerii legislative, scrie News.ro.

De asemenea, este înființat Programul național „Redescoperă oina”, care constă într-un complex de activități necesare susținerii practicării și promovării acestui joc și se desfășoară prin intermediul Federației Române de Oină și a structurilor sportive afiliate la aceasta pe întreg teritoriul României.

Finanțarea programului urmează să fie asigurată din fonduri prevăzute distinct în bugetul de stat, alocații bugetare, prin Ministerul Sportului, și, în funcție de posibilități, din fonduri de la bugetele locale.

viewscnt
Afla mai multe despre
oina
sport național