Răspunsul lui Djokovic după expulzarea din Australia: a cumpărat 80% din acțiunile unei companii daneze care lucrează la...un tratament medical pentru Covid-19

Răspunsul lui Djokovic după expulzarea din Australia: a cumpărat 80% din acțiunile unei companii daneze care lucrează la...un tratament medical pentru Covid-19
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 ian 2022

Jucătorul sârb de tenis Novac Djokovic, expulzat din Australia, la turneul de tenis, pentru lipsa vaccinării anti-COVID, a cumpărat 80% din acțiunile companiei daneze de biotehnologie QuantBioRes, care lucrează la un tratament medical pentru Covid-19, a declarat directorul executiv al companiei, 

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

QuantBioRes reunește un grup format din 11 cercetători din Danemarca, Australia și Slovenia, conform Reuters.

Cercetările efectuate nu vizează obținerea unui nou vaccin, ci a unui tratament împotriva COVID-19 și vor începe în vară, în Marea Britanie.

Tranzacția a fost încheiată în 2020, dar a fost divulgată abia acum, după evenimentele din Australia.

Apelul lui Novak Djokovici la decizia de anulare a vizei a fost respins, duminică dimineață, de către tribunalul federal din Melbourne, astfel că liderul ATP trebuie să părăsească Australia.

Judecătorul James Allsop a anunțat că apelul lui Djokovici a fost respins și jucătorul trebuie să achite costurile aferente, potrivit News.ro.

Decizia a fost luată în unanimitate de trei trei judecători și nu poate fi contestată.

FOTO Grupul american Philip Morris International pregătește investiții suplimentare de peste 100 milioane dolari în România și lansează și un nou produs CITEȘTE ȘI FOTO Grupul american Philip Morris International pregătește investiții suplimentare de peste 100 milioane dolari în România și lansează și un nou produs

Astfel, s-a menținut decizia ministrului Imigrației, Alex Hawke, de anulare a vizei, ceea ce înseamnă că Djokovici va fi deportat și riscă să nu mai poată intra în Australia în următorii trei ani.

Premierul australian Scott Morrison a salutat decizia tribunalului federal de a menține hotărârea de anulare a vizei lui Novak Djokovici, subliniind că aceasta a fost luată din motive de sănătate și siguranță și pentru interesul public.

Audierile la tribunalul federal din Melbourne în dosarul vizei lui Novak Djokovici, au durat între orele 00.30 și 05.30, cu o pauză de o oră.

Djokovici a sosit în Australia la 5 ianuarie și forțele de frontieră nu i-au permis intrarea în țară timp de mai bine de opt ore, timp în care jucătorul a fost reținut în aeroport.

La finalul audierii, ofițerii poliției de frontieră au decis să-i anuleze lui Djokovici viza de intrare în țară, pentru că nu este vaccinat și astfel nu respectă regulile sanitare locale pentru cetățenii care doresc să călătorească în Australia.

Tenismenul a fost plasat în izolare la un centru de imigranți.

Novak Djokovici a făcut apel la decizia autorităților și a primit câștig de cauză, la 10 ianuarie, din partea unui tribunal local din Melbourne. El a fost eliberat din centrul pentru imigranți și a început să se antreneze la Melbourne Park.

Ministrul australian al Imigrației, Alex Hawke, a anulat, vineri, a doua oară viza de intrare în țară deținută de liderul ATP, decizie de asemenea contestată de avocații lui Djokovici.

viewscnt
Afla mai multe despre
reactie
avocati
australia
tenis
djokovici