Suspiciune de spălare de bani în cazul fostului fotbalist Ronaldinho, reținut în Paraguay

Suspiciune de spălare de bani în cazul fostului fotbalist Ronaldinho, reținut în Paraguay
Profit.ro
Profit.ro
scris 17 mar 2020

Procurorii care anchetează cazul lui Ronaldinho, reținut în Paraguay pentru folosirea de pașaport fals, consideră că ar fi vorba și de spălare de bani implicând o femeie care l-a invitat pe fostul jucător la Asuncion.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

Anchetatorii au început să examineze mailurile și mesajele de pe telefoanele lui Ronaldinho și fratelui său Roberto Assis, scrie News.ro.

Procurorul Osmar Legal a declarat că se anchetează legătura dintre cei doi frați și Dalia Lopez, o femeie de afaceri care le-a organizat vizita și cu care s-au întâlnit la sosirea la Asuncion.

Prețul metalelor prețioase - în scădere pe fondul apetitului investitorilor pentru numerar CITEȘTE ȘI Prețul metalelor prețioase - în scădere pe fondul apetitului investitorilor pentru numerar

Dalia Lopez, care conduce o fundație caritabilă, este de negăsit, ea fiind bănuită de implicare în crima organizată și de producere și utilizare de documente false.

Ronaldinho și Roberto Assis au mers în Paraguay pentru promovarea unei cărți.

Ei fac obiectul unei anchete judiciare, după ce au fost confiscate pașapoarte false din camera lor de hotel din Asuncion.

Potrivit comisarului Gilberto Fleitas, Ronadinho a primit aceste pașapoarte false de la agentul brazilian Wilmondes Sousa Lira, care a fost arestat.

Ronaldinho și fratele său au "fost înșelați atunci când li s-au oferit documente paraguayene false", a mai spus comisarul.

"Informațiile furnizate sunt foarte utile pentru demantelarea unei grupări criminale specializate în confecționarea de acte false", a adăugat procurorul.

Fostul atacant a rămas fără pașaport la finalul anului 2018, după ce justiția braziliană i l-a confiscat și l-a amendat cu 2,5 milioane de dolari (2,25 de milioane de euro) pentru un proiect imobiliar ridicat într-o arie protejată. El nu a plătit amenda primită.

Ronaldinho, premiat cu Balonul de Aur în 2005, a jucat ultima dată la Fluminense, în 2015, dar s-a retras oficial în ianuarie 2018. Fost fotbalist la echipe ca PSG, FC Barcelona și AC Milan, el a cucerit Cupa Mondială cu naționala Braziliei, în 2002.

viewscnt
Afla mai multe despre
ronaldinho
spalare de bani