ULTIMA ORĂ Datele cardurilor celor care folosesc site-uri pentru rezervarea hotelurilor, precum Booking.com și Expedia, au fost expuse

ULTIMA ORĂ Datele cardurilor celor care folosesc site-uri pentru rezervarea hotelurilor, precum Booking.com și Expedia, au fost expuse
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 9 nov 2020

O companie spaniolă care lucrează cu unele dintre cele mai mari site-uri pe care se pot rezerva cazări a expus datele clienților acestor site-uri, inclusiv toate datele cardurilor folosite pentru plata online.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale
Țesăturile spectaculoase care te fac să călătorești în jurul lumii CITEȘTE ȘI Țesăturile spectaculoase care te fac să călătorești în jurul lumii

Experții în domeniul securității online de la Website Planet au descoperit un server AWS S3 lăsat nesecurizat, din cauza unei erori de configurare, de Prestige Software. Oricine a descoperit server-ul a putut accesa bazele de date, fără a fi necesare date de logare.

Transformările orașului: Noua tinerețe a fabricilor vechi sau cum devin acestea spații urbane moderne CITEȘTE ȘI Transformările orașului: Noua tinerețe a fabricilor vechi sau cum devin acestea spații urbane moderne

Prestige Software dezvoltă o platformă de automatizare a procesului de listare a camerelor disponibile, numită Cloud Hospitality, care este folosită de numeroase hoteluri și portaluri de turism.

CITEȘTE ȘI Avantaj Client 8.087 euro TVA inclus pentru Sprinter 314 CDI Furgon, 11 mc, cu tracțiune față. Îndreaptă-te spre reușită!

Sunt afectate, printre altele, Booking.com, Expedia, Agoda, Amadeus, Hotels.com, Hotelbeds, Omnibees și Sabre. Nu se cunoaște exact numărul utilizatorilor ale căror date au fost expuse, însă pe serverele nesecurizate au fost găsite peste 10 milioane de fișiere, care însumează mai bine de 24GB.

Aceste fișiere conțin datele celor care folosesc site-urilor menționate încă din 2013.

Pe lângă datele personale, hotelurile, camerele și perioadele rezervate, baza de date nesecurizată a expus și datele cardurilor de credit, cu numărul, perioada de expirare și codul CVV, adică toate datele necesare pentru a fi făcute plăți online.

Dacă bazele de date nesecurizate au fost accesate de persoane neautorizate înainte de a fi descoperite de cei de la Website Planet, este încă un mister.

viewscnt
Afla mai multe despre
hoteluri
booking.com
expedia