Google peticește de urgență Chrome

Google peticește de urgență Chrome
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 28 mar 2022

Pentru a rezolva o vulnerabilitate gravă, folosită în mod activ de hackeri, Google a lansat un patch de securitate pentru browser-ul Chrome.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Google a lansat cu prioritate maximă versiunea 99.0.4844.84 a browser-ului Chrome, care vine să repare o gravă vulnerabilitate 0-day, despre care compania se ferește să ofere detalii.

Se știe doar că vulnerabilitatea este de tip „Type Confusion” și că este rezidență în motorul de JavaScript V8. Acest tip de vulnerabilități pot permite atacatorilor să adauge și să execute cod de la distanță.

Au fost arestați mai mulți adolescenți suspectați de legături cu Lapsus$ CITEȘTE ȘI Au fost arestați mai mulți adolescenți suspectați de legături cu Lapsus$

Chiar dacă Google s-a grăbit să creeze și să livreze patch-ul, ar putea dura mai multe săptămâni până când acesta să ajungă la toți utilizatorii browser-ului. De regulă, update-urile de Chrome sunt instalate automat și aplicate după restartarea programului.

Experții în securitate ai companiei nu oferă mai multe informații despre această gaură de securitate, spunând că nu este o bună idee să ofere și mai multe idei hackerilor, înainte ca patch-ul să ajungă la toți utilizatorii.

Este deja a doua gaură gravă de securitate din Chrome pe care Google o repară în primele trei luni ale anului. Prima dintre acestea, rezolvată în februarie, era folosită pentru atacuri de hackerii susținuți de Coreea de Nord.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
chrome
securitate