Instagram renunță pentru moment la unele din schimbările inspirate de TikTok

Instagram renunță pentru moment la unele din schimbările inspirate de TikTok
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 29 iul 2022

Criticile utilizatorilor, dar și propriile date, determină Instagram să renunțe, cel puțin temporar, la transformarea rapidă a rețelei în TikTok.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

După ce a amenințat utilizatorii că Instagram va afișa din ce în cel mai mult video și din ce în ce mai mult conținut de la conturi pe care utilizatorii nu le urmăresc, șeful companiei, Adam Mosseri, bate acum în retragere.

Acesta spune că renunță pentru moment la schimbările menite să facă Instagram să arate mai mult ca TikTok, inclusiv la afișarea unui mare număr de postări din afara „bulei”.

Meta, compania-mamă a Facebook, a raportat un declin peste așteptări al veniturilor trimestriale și a publicat previziuni surprinzători de slabe CITEȘTE ȘI Meta, compania-mamă a Facebook, a raportat un declin peste așteptări al veniturilor trimestriale și a publicat previziuni surprinzători de slabe

Mosseri spune că este la curent cu nemulțumirile exprimate de mulți utilizatori și că, în fapt, datele colectate de companie susține opiniile acestora. Astfel, Instagram consideră că este mai bine să facă un pas înapoi momentan și să evalueze mai bine situația.

În urmă cu doar două zile, Mark Zuckerberg spunea că peste 15% din conținutul afișat în feed-urile Facebook și Instagram este stabilit de AI-ul companie și vine de la conturi pe care utilizatorii nu le urmăresc.

Mai mult, Zuckerberg spunea că, până la finele anului viitor, acest procente va trece de 30%.

Între timp, doi dintre cei mai populari utilizatori Instagram, Kylie Jenner și Kim Kardashian, au protestat împotriva schimbărilor și au demarat o campanie pe care au numit-o „Make Instagram Instagram again”. O petiție în acest sens a fost semnată deja de câteva sute de mii de utilizatori.

viewscnt
Afla mai multe despre
instagram
tiktok