Tocmai am descoperit un nou mare chef tânăr în București, în întunecimea de la Loft. Pentru că Loft e foarte cunoscut de toată lumea ca un mare club pentru petreceri, însă foarte puțini îl asociază cu un restaurant. Într-atât de mult, încât cei de acolo au ajuns să-l lase deschis doar două zile pe săptămână. Asta după ce ani de-a rândul degeaba le dădeau mâncare bună clienților, că ei tot cu gândul la petrecere stăteau. Acum s-au adaptat cererii și poți mânca la ei doar vinerea și sâmbătă de la ora 21 încolo.
Am mai mâncat la Loft și acum exact un an, la un eveniment organizat acolo, și am rămas surprins de mâncare. Chiar am remarcat talentul chefului, fără să știu mai multe despre el. Acum l-am cunoscut, și surpriză s-a transformat în revelație, pentru că am mai adăugat un tinerel pe lista încă foarte scurtă cu ceea ce noi numim “mari chefs ai noilor generații și aspiranții care vor ajunge acolo în foarte scurt timp”.
Acum subțirelul mare chef a avut ocazia să gătească doar pentru noi și să ne arate ce poate să facă. O bucătărie fusion, preponderent asiatică, inclusiv sushi și sashimi foarte bune. Peștele, în mod special, a fost excelent. Black code marinat în miso cu piure de gulie va primi o mențiune specială la Gala Premiilor Restocracy pe 2019 și a fost pus deja în Lista cu cele mai bune mâncăruri din București. Însă și alte câteva mâncăruri ale sale vor ajunge acolo.
Ambianța e cea cunoscută, de club, nu de restaurant. Stai în întuneric. Sunt sigur că cei mai mulți nu au o problemă cu asta, mai ales când e vorba despre o cină, însă mie îmi displace. Serviciile sunt bune și eficiente, cu o armată de chelneri îmbrăcați în negru. Armata pe care am și prins-o în poză, ca să vedeți cât de mare este. Totul e mare la Loft. Și prețurile sunt mari, desigur, însă în linie cu cele ale altor mari restaurante din București, nu ies în evidență cu asta.
Loft e cel unul dintre cele mai cunoscute cluburi din oraș, și unul dintre cel mai puțin cunoscute mari restaurante. Cu un chef despre care se va vorbi de acum înainte… Iar dacă privești doar la business, e o complexă operațiune logistică foarte bine pusă la punct și un state of the art marketing case.