SushiRoom a fost câțiva ani în centru, lângă Atheneul Roman, unde au lasat locul lui Bistro Ateneu, al acelorași proprietari, Cristi Preotu și Călin Căpușan. Acum s-au mutat în Piața Dorobanților, la intrarea de pe Beller, unde era înainte Steak Up. Au deschis la sfârșitul lui iunie, după îndelungi lucrări, pregătiri și teste.
Au amenajat colțul alocat ca și celelalte două restaurante din piață, ceva mai bătrânul Raionul de Peste, și vecinul lor de culoare, Noodle Bar by Tuk Tuk. Arată foarte bine pentru un street-food augmentat, cu materiale de bună calitate, design făcut de arhitecți buni. Doar muzica e foarte agresivă și foarte nelalocul ei, după gusturile noastre.
Primul SushiRoom a fost unul dintre cele mai bune și mai sofisticate restaurante de sushi și vită japoneză din București, înainte să se mute aici. Au promis că vor rămâne la fel de buni, și văd că s-au ținut de cuvânt. Au adus, cu eforturi nu mici, unul sau mai mulți bucătari talentați și foarte muncitori din Asia. Am mâncat multe feluri de sushi la ei, și alte mâncăruri japoneze și asiatice la deschidere, apoi cateva zile mai târziu. Toate ni s-au părut foarte bune, la fel cum le știam și dincolo, deși diferite.
Au fost lenți, nu înțeleg de ce, mai ales că era puțină lume. Serviciul a fost bun, prețurile mari, ca și la SushiRoom de dinainte.
Noul SushiRoom a îndesit, așadar, populația de restaurante japoneze de top dintre Piața Dorobanților și Piața Floreasca. Să vedem cât va conta aparenta pe jumătate înselătoare de street food în competiția redutabilă cu mai vechii și așezații concurenți ai lor pe acest tip de bucătărie exotică…