APIA eliberează adeverințe pentru beneficiarii SAPS 2015

APIA eliberează adeverințe pentru beneficiarii SAPS 2015
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 dec 2015

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) eliberează, în continuare, adeverințe pentru beneficiarii Schemei de Plată Unică pe Suprafață și beneficiarii Plății redistributive - Campania 2015, care sunt în eșantionul de control pe teren, informează, luni, instituția.

Potrivit actelor adiționale, la solicitarea scrisă a fermierului, centrul județean și local APIA, unde acesta a depus cererea în campania SAPS 2015, va elibera o adeverință prin care confirmă faptul că beneficiarul a depus cerere unică de plată pentru schemele de sprijin pe suprafață pentru anul 2015 și că s-a efectuat controlul administrativ asupra cererii de plată, până la data emiterii documentului, conform reglementărilor în vigoare.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

12 iunie - Profit News TV - Maraton Energie. Parteneri: ACUE
13 iunie - Eveniment Profit.ro - Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro - Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Meta Estate

De asemenea, în adeverință se va menționa suprafața determinată pentru plată în cadrul schemei SAPS și plății redistributive, dar și faptul că beneficiarul nu face obiectul excluderilor de la plată la data emiterii acesteia, precum și că acesta îndeplinește condițiile generale pentru acordarea sumelor cuvenite, în conformitate cu legislația în vigoare.

Toate celelalte prevederi ale Convenției rămân neschimbate. Astfel, valoarea creditului va fi de până la 90% din suma cuvenită aferentă SAPS și plății redistributive.

Fondul de Garantare a Creditului Rural IFN - SA și Fondul Național de Garantare a Creditului pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii garantează creditele acordate de bănci fermierilor, în cadrul acestui tip de convenție.

Toate actele adiționale încheiate între Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură, bancă și Fondul de Garantare vor fi postate pe site-ul APIA.

În conformitate cu prevederile Ordinului Ministrului Agriculturii și Dezvoltării Rurale privind aprobarea condițiilor în care se vor încheia convențiile dintre instituțiile financiare bancare și nebancare și Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură, în vederea finanțării de către acestea a activităților curente ale beneficiarilor plăților derulate prin APIA, banca trebuie să respecte nivelurile costurilor aferente acordării creditelor pentru beneficiarii plăților directe, astfel încât dobânda finală aplicată beneficiarului nu poate depăși ROBOR 6M + 4%, iar comisioanele aferente creditului să fie în limita de 1%. 

Sursa: Agerpres

viewscnt
Afla mai multe despre
apia
saps 2015