Autoritățile din Malaezia le-au interzis fostului prim-ministru Najib Razak și soției lui să părăsească țara

Autoritățile din Malaezia le-au interzis fostului prim-ministru Najib Razak și soției lui să părăsească țara

Najib Razak. Foto: Firdaus Latif

Profit.ro
Profit.ro
scris 12 mai 2018

Autoritățile din Malaezia le-au interzis, sâmbătă, fostului prim-ministru Najib Razak și soției lui să părăsească țara. În ultimele zile au apărut mai multe informații potrivit cărora noul guvern a redeschis investigațiile în scandalul mitei de sute de milioane de dolari de la fondul de stat pe care politicianul l-a înființat.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

17 iunie - Eveniment Profit.ro - Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, imobiliare.ro, Meta Estate, Nordis
25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics

Ordinul emis de serviciul de imigrare a venit după câteva minute de la anunțul făcut de Najib pe Facebook, potrivit căruia urma să plece în vacanță cu soția lui, Rosmah Manson, pentru a se odihi în urma alegerilor generale pe care le-a pierdut miercuri.

„Departamentul malaezian pentru imigrare dorește să confirme că Najib Razak și Rosmah Mansor tocmai au fost puși pe o listă neagră pentru a nu părăsi țara”, a anunțat agenția pe pagina sa de Facebook fără a da o motivație, citează Reuters.

La scurt timp, Najib a anunțat pe Twitter că va respecta decizia și va rămâne în țară, scrie News.ro.

Protest antiguvernamental anunțat pentru astăzi în Capitală și în restul țării CITEȘTE ȘI Protest antiguvernamental anunțat pentru astăzi în Capitală și în restul țării

El a anunțat United Malays National Organisation (UMNO) că va renunța la președinția partidului, dar și a alianței Barisan, care a condus Malaezia timp de șase decenii.

Conducerea UMNO va fi preluată de Ahmad Zahid Hamidi.

Două surse apropiate noului prim-ministru Mahathir Mohamad au declarat, vineri, pentru Reuters că acesta plănuiește să redeschidă investigațiile privind scandalul mitei de la fondul 1Malaysia Development Berhad (1MDB), în care Najib este implicat din 2015.

Najib, în vârstă de 64 de ani, a pierdut săptămâna aceasta alegerile în fața alianței lui Mahathir, fostul lui mentor, devenit rival, în vârstă de 92 de ani.

viewscnt
Afla mai multe despre
malaezia
najib razak