Comenzile noi din industria prelucrătoare au scăzut

Comenzile noi din industria prelucrătoare au scăzut
Profit.ro
Profit.ro
scris 14 oct 2020

Comenzile noi din industria prelucrătoare au scăzut în termeni nominali cu 11,7% în primele opt luni, față de aceeași perioadă din 2019, ca urmare a scăderilor înregistrate în industria bunurilor de capital, industria bunurilor de uz curent și în industria bunurilor intermediare, a anunțat miercuri Institutul Național de Statistică (INS).

”Comenzile noi din industria prelucrătoare, în perioada 1 ianuarie - 31 august 2020, comparativ cu perioada 1 ianuarie - 31 august 2019 au scăzut pe ansamblu cu 11,7%, ca urmare a scăderilor înregistrate în industria bunurilor de capital (-14,5%), industria bunurilor de uz curent (-10,7%) și în industria bunurilor intermediare (-9,2%). Industria bunurilor de folosință îndelungată a crescut cu 18,3%”, arată datele INS.

Urmărește-ne și pe Google News

În luna august 2020, comenzile noi din industria prelucrătoare, pe total (piața internă și piața externă), în termeni nominali, au scăzut atât față de luna precedentă cu 11,8% cât și față de luna corespunzătoare din anul precedent cu 3,4%, scrie News.ro.

Yahoo Groups va fi închis la jumătatea lunii decembrie, după 20 de ani de la lansare CITEȘTE ȘI Yahoo Groups va fi închis la jumătatea lunii decembrie, după 20 de ani de la lansare

”Comenzile noi din industria prelucrătoare, în luna august 2020, comparativ cu luna precedentă, au scăzut cu 11,8%, ca urmare a scăderilor înregistrate în industria bunurilor de folosință îndelungată (-25,6%), industria bunurilor de capital (-11,8%), industria bunurilor intermediare (-10,3%) și în industria bunurilor de uz curent (-10%)”, arată datele INS.

Comenzile noi din industria prelucrătoare, în luna august 2020, comparativ cu luna corespunzătoare din anul precedent, au scăzut cu 3,4%, ca urmare a scăderilor înregistrate în industria bunurilor intermediare (-5,6%), industria bunurilor de capital (-3,3%) și în industria bunurilor de uz curent (-0,5%).

Industria bunurilor de folosință îndelungată a crescut cu 8,3%.

Comenzile noi din industrie reprezintă valoarea contractelor încheiate în luna de referință între un producător și un client și privesc livrările de bunuri și servicii aferente producătorului, indiferent de perioada în care urmează a fi onorate. Nu sunt incluse taxele legate de produse (cum ar fi TVA), rabaturile și discount-urile, atunci când acestea sunt acordate contractual.

viewscnt
Afla mai multe despre
industrie
ins
comenzi