Încrederea americanilor în economie a urcat la cel mai ridicat nivel de la declanșarea pandemiei de Covid-19

Încrederea americanilor în economie a urcat la cel mai ridicat nivel de la declanșarea pandemiei de Covid-19
Profit.ro
Profit.ro
scris 31 mar 2021

Încrederea americanilor în economie a urcat în martie la cel mai ridicat nivel de la declanșarea pandemiei de Covid-19, susținând opiniile că creșterea economică se va accelera în lunile următoare, susținută de măsurile de stimulare ale guvernului și de îmbunătățirea sănătății publice, transmite Reuters.

Sondajul publicat marți de Conference Board mai arată că americanii sunt optimiști în legătură cu piața muncii, un indicator referitor la angajări revenind la creștere după declinul din februarie, scrie News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

12 iunie - Profit News TV - Maraton Energie. Parteneri: ACUE
13 iunie - Eveniment Profit.ro - Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro - Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Meta Estate
Soluția Business Data Security de la Vodafone România, bazată pe tehnologie Fortinet, îți susține afacerea în fața pericolelor digitale, asigurând protecția tuturor echipamentelor din rețeaua locală internă a companiei CITEȘTE ȘI Soluția Business Data Security de la Vodafone România, bazată pe tehnologie Fortinet, îți susține afacerea în fața pericolelor digitale, asigurând protecția tuturor echipamentelor din rețeaua locală internă a companiei

Restricțiile impuse afacerilor neesențiale sunt ridicate pe măsură ce mai mulți americani sunt vaccinați împotriva COVID-19. Acest lucru, împreună cu pachetul masiv de salvare pe timp de pandemie, în valoare de 1.900 de miliarde de dolari, i-a determinat pe economiști să anticipeze că economia va experimenta anul acesta cea mai bună performanță în aproape patru decenii.

Sondajul a arătat că mai mulți consumatori intenționează să cumpere case, mașini și electrocasnice în următoarele șase luni.

Gartner Magic Quadrant 2021: Ericsson, lider în infrastructura de rețea 5G CITEȘTE ȘI Gartner Magic Quadrant 2021: Ericsson, lider în infrastructura de rețea 5G

"În sfârșit, consumatorii sunt pe deplin de acord că va urma o creștere", a spus Robert Frick, economist la Navy Federal Credit Union din Viena, Virginia.

”Ceea ce rămâne de văzut este cât de repede se vor deschide isectoarele de servicii, cum ar fi călătoriile și agrementul, permițând consumatorilor să își elibereze cererea acumulată”.

Indicele de încredere al consumatorilor calculat de Conference Board a crescut cu 19,3 puncte până la o valoare de 109,7 în această lună, cel mai înalt nivel de la debutul pandemiei, în martie 2020. Creșterea este cea mai mare din aprilie 2003.

Încrederea rămâne cu mult sub nivelul său ridicat de 132,6, atins în februarie 2020.

FOTO România are marea șansă de a-și rezolva în sfârșit problemele de gestionare a deșeurilor CITEȘTE ȘI FOTO România are marea șansă de a-și rezolva în sfârșit problemele de gestionare a deșeurilor

Economiștii intervievați de Reuters prognozaseră că indicele va crește la 96,9.

Indicele referitor la situația actuală, bazat pe evaluarea de către consumatori a condițiilor actuale de afaceri și a pieței forței de muncă, a crescut la o valoare de 110,0 față de 89,6 luna trecută.

Indicele așteptărilor, bazat pe perspectivele pe termen scurt ale consumatorilor privind veniturile, afacerile și condițiile pieței muncii, a crescut la 109,6 de la un nivel de 90,9 în februarie.

viewscnt
Afla mai multe despre
economie
sua