Virgil Popescu: Economia are o contracție de 30-40%

Virgil Popescu: Economia are o contracție de 30-40%
Profit.ro
Profit.ro
scris 13 apr 2020

Economia are o contracție cuprinsă între 30 și 40%, iar după ce va fi atins vârful epidemiei iar această criză ar putea intra pe o pantă descendentă vrem să avem măsurile pregătite pentru relansarea economiei, a declarat luni ministrul Economiei, Virgil Popescu, la Radio România Actualități.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics
27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar

"Suntem, evident că suntem afectați, chiar foarte afectați. A scăzut practic economia, putem să spunem că are o contracție deja între 30 și 40% și încă nu știu dacă am ajuns, după estimările mele cel puțin. În perioada imediat după Paște am ajunge la vârful epidemiei, după care am putea vorbi de o pantă descendentă a acestei crize, pantă descendentă în care vrem să avem deja măsurile pregătite pentru relansarea economiei", a spus Virgil Popescu, întrebat despre pierderile provocate în economia românească, scrie Agerpres.

Contagioasă e România, nu cei veniți de la muncă din afară CITEȘTE ȘI Contagioasă e România, nu cei veniți de la muncă din afară

El a menționat că domeniile cele mai afectate de pandemie sunt cele turismul, HoReCa, transporturile, precum și industria auto, care a fost oprită.

"Ușor, ușor, industria auto se pare că își revine. Este un lucru îmbucurător. Am primit semnale și din teritoriu, de la industria auto de pe orizontală, de la componente, că se iau în calcul scenarii de pornire. Un mare producător din România, începând de astăzi, 13 aprilie, în Târgu Jiu în Caransebeș și în Drobeta Turnu Severin, face cablaje auto. Am informații, inclusiv de la Dacia că se pregătesc ca începând cu data de 21 să înceapă ușor producția în zona de motoare și cu mai puțini salariați, dar să înceapă producția, ca și companiile de care v-am spus înainte, dar în continuare avem domenii care sunt lovite: industria serviciilor. Gândiți-vă că toate companiile, toate întreprinderile mici și mijlocii care au fost lovite direct de coronavirus și închise prin ordonanțele militare, practic ele sunt în momentul de față fără activitate", a mai spus Virgil Popescu. 

viewscnt
Afla mai multe despre
virgil popescu
economie