Angajații din HoReCa pot câștiga în România la fel ca în țările din Vest, unii ospătari având venituri ce depășesc lejer 2.000 euro pe lună, a declarat Daniel Mischie, CEO City Grill, în cadrul la conferinței ”Piața muncii, între criză și reinventare”, organizată de Profit.ro.
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast
Mischie consideră că meseriile trebuie încurajate, grupul de restaurante pe care îl conduce având mai multe proiecte de educație pentru personal calificat în HoReCa – atât private, prin Academia City Grill, cât și în parteneriat public-privat, în învățământ dual, program în care investește 200.000 euro.
CITEȘTE ȘI Conferința Profit.ro HR-Piața Muncii. Șeful Cancelariei prim-ministrului anunță: Guvernul va lansa o platformă online cu oferte de muncă pentru românii din diaspora. Este însă nevoie și de o schimbare a paradigmei, practic i-am ajutat pe români să plece! "Percepția potrivit căreia în HoReCa se câștigă puțin în România este greșită și trebuie să lucrăm cu toți să o scoatem din mintea oamenilor, în special a tinerilor, că pe ei ne bazăm pentru dezvoltare. Dacă un om vrea sa muncească și învață să facă ospătărie, sau bucătărie, poate ajunge rapid să câștige 1.000-2.000, chiar 2.500 euro pe lună. Dar trebuie să muncească, e drept, ca noi toți, toți trebuie să muncim ca să fim mai productivi, să producem valoare, practic", a mai spus seful City Grill.