Legendarul regizor Richard Donner, autorul unor filme ca „Superman” și „Lethal Weapon”, a murit

Legendarul regizor Richard Donner, autorul unor filme ca „Superman” și „Lethal Weapon”, a murit
Profit.ro
Profit.ro
scris 6 iul 2021

Richard Donner, regizorul unor filme ca „Superman”, „The Goonies” și „Lethal Weapon”, a murit pe 5 iulie, la vârsta de 91 de ani, a confirmat soția lui, producătoarea Lauren Shuler Donner, pentru Deadline.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

17 iunie - Eveniment Profit.ro - Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, imobiliare.ro, Meta Estate, Nordis
25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics

Primul său mare succes a fost „The Omen” (1976), iar ulterior a produs „Free Willy” și „The Lost Boys”, scrie News.ro.

Cum au crescut olandezii de la FERM afacerile din România CITEȘTE ȘI Cum au crescut olandezii de la FERM afacerile din România

Steven Spielberg, care a scris povestea ce a stat la baza „The Goonies”, a declarat pentru Variety că Donner era înzestrat pentru a realiza filme din toate genurile. „Nu pot să cred că nu mai este, dar râsul lui răgușit, din inimă va rămâne cu mine pentru totdeauna”.

Născut pe 24 aprilie 1930, în Bronx (New York), Donner și-a început cariera în televiziune, în anii 1960, semnând serialul „The Twilight Zone” și thrillerul de spionaj „The Man From Uncle”.

La jumătatea anilor 1970 a devenit un nume important la Hollywood. Lungmetrajul său „Superman” (1978), cu Christopher Reeve în rol principal, este considerat primul film modern cu supereroi.

Statul vine cu tichete sociale pentru sprijin educational, ajutor atât pentru familii, dar și pentru retailerii loviți de pandemie. Cum poți intra în program CITEȘTE ȘI Statul vine cu tichete sociale pentru sprijin educational, ajutor atât pentru familii, dar și pentru retailerii loviți de pandemie. Cum poți intra în program

Donner a regizat și produs „The Goonies”, apărut în 1985, comedie care spune povestea unor copii care pornesc în căutarea unei comori și care a devenit un film-cult.

Mel Gibson, care a jucat în seria „Lethal Weapon” pe care Donner a regizat-o, precum și în „Conspiracy Theory”, a declarat că cineastul își oferea inima și sufletul tuturor.

Gebruder Weiss face încă un pas spre digitalizare și lansează și în România portalul myGW dedicat clienților CITEȘTE ȘI Gebruder Weiss face încă un pas spre digitalizare și lansează și în România portalul myGW dedicat clienților

Donner a realizat videoclipuri pentru Cyndi Lauper și Sting, iar ultimul lungmetraj pe care l-a regizat a fost „16 Blocks” (2006), cu Bruce Willis în rol principal.

viewscnt
Afla mai multe despre
richard donner
lethal weapon