VIDEO Orologiul apocalipsei rămâne la ”fără două minute”. ”Suntem ca pasagerii Titanicului, nu vedem aisbergul din fața noastră, dar profităm de mese bune și muzică”

VIDEO Orologiul apocalipsei rămâne la ”fără două minute”. ”Suntem ca pasagerii Titanicului, nu vedem aisbergul din fața noastră, dar profităm de mese bune și muzică”
Profit.ro
Profit.ro
scris 25 ian 2019

Orologiul apocalipsei, care simbolizează iminența unui cataclism planetar, rămâne la ”fără două minute”, din cauza utilizării informației ca armă, cu scopul de a slăbi democrațiile în lume, au anunțat oameni de știință americani, care potrivesc orologiul anual, relatează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics
27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar

Limba orologiului Bulletin of the Atomic Scientists este tot atât de aproape de miezul nopții ca în 1953, când Statele Unite și Uniunea Societică testau o bombă cu hidrogen, scrie News.ro.

Ea nu s-a mișcat de anul trecut, însă ”acest lucru nu trebuie considerat un semn de stabilitate”, a subliniat joi, într-o conferință de presă Rachel Bronson, directoarea acestei organizații din care fac parte experți în probleme de securitate, înarmare nucleară și mediu.

Blocaj total: Motorul de căutare Bing al Microsoft, blocat în China. Cea mai mare populație utilizatoare de internet din lume nu mai are acces la niciun motor de căutare străin CITEȘTE ȘI Blocaj total: Motorul de căutare Bing al Microsoft, blocat în China. Cea mai mare populație utilizatoare de internet din lume nu mai are acces la niciun motor de căutare străin

Acest instrument a fost creat în timpul Războiului Rece, pentru a alerta cu privire la riscul sfârșitului lumii, care are loc în mod simbolic la miezul nopții.

În contextul riscului unui război nuclear, accelerării modificărilor climatice și mutiplicării "fake news" pe post de armă de destabilizare, ”noi am intrat de fapt într-o perioadă pe care o numim noul anromal”, a adăugat ea.

Începutul de dialog angajat de președintele Donald Trump cu dictatorul nord-coreean Kim Jong Un a permis o scădere a tensiunilor, însă ”situaia rămâne foarte periculoasă”, a continuat Bronson.

Tensiunile dintre Statele Unite și Rusia rămân ”inacceptabile”, și nu se întrezărește vreun răgaz nici în planul mediului, în contextul în care emisiile de gaze cu efect de seră ”cresc din nou, după ce-au atins un vârf”, a adăugat ea.

”Acestor lucruri li se adaugă un ecosistem al informației schimbător, care a multiplicat amenințările”, a continuat ea. Aceste ”fake news" ”generează furie și disensiune în lume, într-o perioadă în care avem nevoie de calm și unitate”.

Fostul guvernator al Californiei Jerry Brown, președintele Bulletin of the Atomic Scientists, a apreciat, la rândul său, că liderii mondiali nu fac suficient pentru a scădea riscul unui război nuclear.

”Orbirea și stupiditatea politicienilor și consilierilor lor este cu adevărat șocantă în fața pericolului catastrofei nucleare”, a declarat el.

”Noi suntem ca pasagerii Titanicului, nu vedem aisbergul din fața noastră, dar profităm de mese bune și muzică”, a avertizat el.

viewscnt
Afla mai multe despre
orologiul apocalipsei