O navă s-a scufundat în Marea Neagră, la 26 de mile marine de Sfântu Gheorghe / Opt membri ai echipajului au fost salvați, iar trei sunt dați dispăruți / Mai multe nave desfășoară acțiuni de căutare în zonă

O navă s-a scufundat în Marea Neagră, la 26 de mile marine de Sfântu Gheorghe / Opt membri ai echipajului au fost salvați, iar trei sunt dați dispăruți / Mai multe nave desfășoară acțiuni de căutare în zonă
Profit.ro
Profit.ro
scris 18 mai 2024

O navă sub pavilion Tanzania s-a scufundat, sâmbătă dimineață, în Marea Neagră, la 26 mile marine de Sfântu Gheorghe, iar opt membri ai echipajului au fost salvați, trei fiind dați dispăruți. Mai multe nave desfășoară acțiuni de căutare în zonă. 

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics
27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar

Operațiunea de căutare și salvare, sub coordonarea Serviciului MRCC (Maritime Rescue Coordination Centre) din cadrul Autorității Navale Române este în plină desfășurare după ce nava Mohammad Z s-a scufundat.  Alerta a fost primită în jurul orei 4.00, iar ofițerii MRCC au trimis imediat în zonă navele ARSVOM, SAR Artemis și SAR Apollo.

A fost cerut și sprijinul Poliției de Frontieră, care a trimis spre locul accidentului navele MAI 2110 și MAI 1106. Totodată, două nave comerciale aflate în apropiere au fost imediat alertate să se alăture operațiunii de căutare și salvare de vieți omenești”, au anunțat reprezentanții Autorității Navale Române.

Ei au precizat că nava scufundată, Mohammed Z, sub pavilion Tanzania, avea la bord 11 membri de echipaj, nouă cetățeni sirieni și doi cetățeni egipteni, iar opt dintre aceștia au fost salvați de către nava comercială Michel, care se afla cel mai aproape de locul accidentului și care a fost coordonată de ofițerii MRCC.

"În acest moment se continuă  eforturile pentru căutare celorlalți trei membri ai echipajului dați dispăruți, toți de naționalitate siriană. Motivul scufundării navei nu este cunoscut în acest moment și se va deschide un dosar de cercetare pentru a se stabilii cauzele și împrejurarile în care s-a produs accidentul”, a mai transmis sursa citată, citată de News.ro.

viewscnt
Afla mai multe despre
nava
tanzania
marea neagra