„Enervează-i” pe cei nevaccinati: Premierul belgian atrage atenția

„Enervează-i” pe cei nevaccinati: Premierul belgian atrage atenția
Profit.ro
Profit.ro
scris 8 ian 2022

Premierul belgian Alexander De Croo a spus că dorește „să enerveze virusul și nu oamenii”, exprimându-și dezacordul față de remarcile controversate ale lui Emmanuel Macron despre cei nevaccinați, într-un interviu pentru ziarul Le Soir.

„În mod clar, acesta nu este vocabularul meu”, a reacționat liderul belgian, întrebat despre declarațiile președintelui francez care a spus că vrea să-i „enerveze” pe cei nevaccinati împotriva Covid-19, citează AFP, preluată de Hotnews.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

13 iunie - Eveniment Profit.ro - Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Depozitarul Central, Evergent Investments, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro - Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, imobiliare.ro, Meta Estate, Nordis
25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics

De Croo a avertizat împotriva „unei politici de divizare care ar consta în a deranja o parte a populației”.

FOTO Grupul american Philip Morris International pregătește investiții suplimentare de peste 100 milioane dolari în România și lansează și un nou produs CITEȘTE ȘI FOTO Grupul american Philip Morris International pregătește investiții suplimentare de peste 100 milioane dolari în România și lansează și un nou produs

„Cred că, din partea mea, trebuie să enervăm virusul și nu oamenii”, a continuat el, recunoscând totodată că, „pentru a enerva virusul, ai nevoie de cât mai mulți oameni vaccinați”.

„Cred în continuare că este mai bine să convingi oamenii decât să-i forțezi”, a adăugat liderul liberal flamand aflat în fruntea acestei țări de 11,5 milioane de locuitori.

Președintele francez Emmanuel Macron a declarat vineri că „și asuma pe deplin” cuvintele într-un interviu acordat marți, criticând pe cei nevaccinați care „își fac din libertatea, care devine iresponsabilitate, un slogan”.

Întrebat despre posibilitatea ca Belgia să-și transforme carnetul de sănătate într-un carnet de vaccinare ca în Franța, premierul belgian, în fruntea unei coaliții de șapte partide, a răspuns că această soluție trebuie „analizată”.

Philip Morris International începe comercializarea în România a dispozitivului lil SOLID 2.0 introdus de IQOS pentru a accelera progresul către un viitor fără fum CITEȘTE ȘI Philip Morris International începe comercializarea în România a dispozitivului lil SOLID 2.0 introdus de IQOS pentru a accelera progresul către un viitor fără fum

Parlamentarii francezi au adoptat joi dimineața proiectul de lege care transformă certificatul sanitar într-un certificat de vaccinare, excluzând persoanele care nu s-au vaccinat împotriva coronavirusului de la viața socială, relatează Euronews.

Legea a fost adoptată la ora 5:25 dimineața cu 214 de voturi pentru, 93 împotrivă și 27 de abțineri și va ajunge în Senat săptămâna viitoare, fiind așteptată să intre în vigoare în a doua parte a lunii ianuarie.


 

viewscnt
Afla mai multe despre
covid
belgi
macron