Papa Francisc, anunțat că vine în România

Papa Francisc, anunțat că vine în România
Thomas Dincă
Thomas Dincă
scris 5 oct 2018

Papa Francisc va veni anul viitor în România, în luna mai, conform publicației spaniole Periodistadigital. În primăvară, și premierul Viorica Dăncilă a anunțat sosirea, după o vizită la Vatican.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

17 iunie - Eveniment Profit.ro - Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, imobiliare.ro, Meta Estate, Nordis
25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics

Suveranul Pontif va vizita România și Bulgaria în aceeași lună, conform sursei citate, programul de călătorie papal pentru anul următor fiind încă în curs de finalizare.

În martie 2017, primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunțat că s-a întâlnit cu Alberto Quattrucci, secretar general al Comunității Sant`Egidio, cu care a discutat despre "vizita în România, anul viitor, a Suvernului Pontif"'.

Vizita este efectuată în perioada 10-13 mai 2018, iar premierul va avea întâlniri și cu cardinalul Pietro Parolin, Secretar de stat al Sanctității Sale, cu Marele Maestru al Ordinului Suveran de Malta, Giacomo Dalla Torre del Tempio di Sanguinetto, și cu președintele Comunității Sant’Egidio, Marco Impagliazzo.

Programul vizitei include și o întâlnire cu studenții români care studiază în universitățile pontificale, care va avea loc la sediul Colegiului Pontifical ”Pio Romeno”.

FOTO După controversa pe tema autismului, actrița Manuela Hărăbor a fost numită consilier onorific al premierului Dăncilă CITEȘTE ȘI FOTO După controversa pe tema autismului, actrița Manuela Hărăbor a fost numită consilier onorific al premierului Dăncilă

Ultimul prim-ministru român primit la Vatican a fost Victor Ponta, în martie 2014.

La rândul său, președintele Iohannis a fost la Vatican în martie anul trecut.

viewscnt
Afla mai multe despre
dancila
francisc