Rusia: Exercițiile NATO Steadfast Defender marchează o întoarcere la manevrele Războiului Rece

Rusia: Exercițiile NATO Steadfast Defender marchează o întoarcere la manevrele Războiului Rece

Sursa: News.ro

Profit.ro
Profit.ro
scris 21 ian 2024

Amploarea exercițiilor NATO Steadfast Defender 2024 marchează o "întoarcere irevocabilă" a alianței la manevrele Războiului Rece, a declarat ministrul adjunct de externe al Rusiei, Aleksandr Grușko, pentru agenția de presă RIA, relatează Reuters.

NATO a anunțat joi că lansează cel mai mare exercițiu de după Războiul Rece, implicând aproximativ 90.000 de soldați, în care va exersa modul în care trupele americane ar putea întări aliații europeni în țările care se învecinează cu Rusia, pe flancul estic al alianței, în cazul în care ar izbucni un conflict cu un adversar "aproape egal".

Urmărește-ne și pe Google News

"Aceste exerciții sunt un alt element al războiului hibrid declanșat de Occident împotriva Rusiei", a declarat Grușko, citat de News.ro.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania
Rusia: Cei care răspândesc informații false despre armată vor avea proprietățile confiscate CITEȘTE ȘI Rusia: Cei care răspândesc informații false despre armată vor avea proprietățile confiscate

"Un exercițiu de această amploare marchează întoarcerea definitivă și irevocabilă a NATO la manevrele Războiului Rece, când procesul de planificare militară, resursele și infrastructura sunt pregătite pentru confruntarea cu Rusia".

NATO nu a menționat Rusia pe nume în anunțul său referitor la exercițiu, dar documentul său strategic de top identifică Rusia ca fiind cea mai semnificativă și directă amenințare la adresa securității membrilor NATO.

Rusia a lansat o invazie pe scară largă în Ucraina în februarie 2022, în ceea ce Kievul și aliații săi occidentali au declarat că este o acaparare imperială neprovocată de teritorii. De atunci, Moscova și șeful diplomației sale, ministrul de externe Serghei Lavrov, au acuzat deseori "Occidentul colectiv" că duce un "război hibrid" împotriva Rusiei, sprijinind Ucraina cu ajutor financiar și militar.

Steadfast Defender 24, cel mai important exercițiu al NATO ”de decenii”, va începe săptămâna viitoare și se va desfășura timp de mai multe luni, cu participarea a 90.000 de militari din cadrul Alianței Nord-Atlantice, vizând să arate că-și poate apăra teritoriul până la frontiera cu Rusia.

viewscnt
Afla mai multe despre
rusia
nato
excerciții
razboiul rece