Guvernul francez intenționează să scurteze perioada în care oamenii pot beneficia de ajutoare de șomaj

Guvernul francez intenționează să scurteze perioada în care oamenii pot beneficia de ajutoare de șomaj
Profit.ro
Profit.ro
scris 26 mai 2024

Guvernul francez intenționează să scurteze perioada în care oamenii pot beneficia de ajutoare de șomaj, în ideea de a crește stimulentele pentru angajare, a declarat premierul francez Gabriel Attal într-un interviu publicat duminică și preluat de Reuters, scrie Agerpres.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics

Perioada în care se acordă ajutoare de șomaj va fi limitată la maxim 15 luni, de la 18 luni în prezent, a declarat Gabriel Attal pentru publicația La Tribune Dimanche. De asemenea, guvernul de la Paris intenționează să impună cerința ca cineva să fii lucrat opt luni în ultimele 20 de luni, în loc de șase luni în ultimele 24 de luni cum este în prezent, pentru a fi eligibil să primească ajutor de șomaj.

În plus, se preconizează ca noua durată redusă să scadă și mai mult, în situația în care rata șomajului scade sub 6,5% (în prezent este la 7,5%).

"Dacă nu reformăm sistemul de asigurări de șomaj, riscăm să stagnăm în drumul spre ocuparea deplină a forței de muncă. Această reformă ne va permite să creăm și mai multe locuri de muncă în țara noastră", a declarat Gabriel Attal.

viewscnt
Afla mai multe despre
franta
ajutor de somaj